Kokosmakronen

Kokosmakronen recept bakmuts

Kokosmakronen: nóg zo’n recept dat op mijn bucketlist stond én waarvan een recept in het eerder door mij gerecenseerde ‘Zoete waren en hartige zaken’ stond. Het is het tweede recept dat ik uit dit boek maakte en wederom was het een succesnummer. De smaak komt heel dicht bij de kokosmakronen die je in de winkel koopt en dat is voor mij een dikke plus. Bovendien zijn ze erg snel klaar. Lees verder voor het recept!

Kokosmakronen recept bakmuts
Kokosmakronen uit ‘Zoete waren en hartige zaken’
Ingrediënten

Voor 12 kokosmakronen

– 3 eiwitten
– 150 gram fijne kristalsuiker
– een snufje zout
– 2 theelepels honing
– 150 gram geraspte kokos
– 1/2 theelepel vanille-extract (of -essence)

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve het vanille-extract in een pan. Zet de pan op een matig vuur en roer alle ingrediënten goed. Blijf roeren totdat alle ingrediënten gemengd zijn en het mengsel aan de bodem begint te plakken. Laat nog een even op het vuur staan, zodat de ingrediënten enigszins beginnen te drogen en er een soort deeg ontstaat. Haal dan de pan van het vuur en roer de vanille-essence erdoor. Ik heb de pan van het vuur gehaald op het moment dat mijn mengsel er bij het roeren als nat broodkruim uit begon te zien en het goed dik was geworden. Het mengsel moet nu volledig afkoelen.
Nadat het is afgekoeld bekleed je een bakplaat met bakpapier en verwarm je de oven voor op 170 graden (of 150 graden hetelucht). Maak met behulp van een ijsschep bolletjes die je op de bakplaat legt. Ik heb het mengsel steeds in de ijsschep aangedrukt en daarna op de bakplaat eruit getikt (en als dat niet lukte met de hand eruit geschoven).

Bak de makronen in 10-15 minuten af in de oven. Ze moeten goudbruin worden. Worden ze dat niet, dan kun je ze wat langer in de oven laten staan – het liefst ook wat hoger in de oven. Laat de kokosmakronen en afkoelen en eet ze daarna lekker op of bewaar ze in een koektrommel.

Kokosmakronen recept bakmuts

Oordeel
Lekker stevige kokoskoeken die sterk doen denken aan de supermarktvariant. Wel duurde het bij mij langer dan 15 minuten voordat de kokosmakronen begonnen te bruinen in de oven. Ik denk overigens dat het aan mijn oven ligt en niet aan het recept. Hierdoor werden de koeken ietwat droog. De smaak is verder prima, dus wat mij betreft is dit een blijvertje!

Eerder in deze reeks:
Recensie van het kookboek ‘Zoete waren en hartige zaken’
– Recept nummer 1: bananenbrood

Volgende week komt het laatste recept in deze reeks op de site: warme smeuïge chocoladecakejes

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Kokosmakronen recept bakmuts