Appelcrumble

Appelcrumble

Ik heb me er maar bij neergelegd dat het op dit moment niet gaat lukken om heel regelmatig een recept te posten. Sinds een paar weken ben ik weer aan het werk (en dat is druk!) en daaromheen zit van alles “tegen”, van een zieke baby die slecht slaapt tot een begrafenis. Ik ben dus al blij ben als er iets makkelijks ’s avonds op tafel staat en de culinaire hoogstandjes laten we maar even voor wat het is 😉 Ach, het komt allemaal wel weer. Het feit dat het nu steeds vroeger donker wordt, helpt natuurlijk ook niet mee. (Dramatisch voor de foto’s!)

Als ik nu iets klaarmaak moet het dus makkelijk, snel en lekker zijn. Zo ook deze appelcrumble. Mijn man en ik vonden hem heerlijk, vooral als het net uit de oven komt! Helaas hadden we geen ijs of slagroom in huis, maar dat mocht de pret niet drukken 🙂 De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis om dit heerlijk herfstige toetje te maken.

Appelcrumble
Appelcrumble
Ingrediënten

Voor 6 personen

– 4-5 appels (ik had Elstar)
– 1 theelepel kaneel
– 20 gram suiker (ongeveer 1 eetlepel, optioneel)
– klein beetje citroensap

Voor de crumble
– 75 gram bloem
– 75 gram suiker
– 75 gram koude roomboter, in blokjes
– 50 gram havermout

Extra: vanille-ijs en slagroom!

Appelcrumble
Bereiding

Schil de appeltjes, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de appelblokjes in een kom en besprenkel met wat citroensap. Voeg de kaneel en de eetlepel suiker toe en meng alles goed.

Verdeel het appelmengsel over 6 soufflébakjes of doe in één ovenschaal. Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed met je handen tot kruim. Het moet op nattig broodkruim lijken. Verdeel het mengsel over de appeltjes en bak de appelcrumble in ongeveer een half uurtje in het midden van de oven op 200 graden (180 graden hetelucht).

Variatietips:
– Voeg aan de crumble 50 gram gehakte amandelen of walnoten toe.
– Voeg aan het appelmengsel een handvol (diepvries) blauwe bessen of krenten toe.
– Vervang de appels (gedeeltelijk) door peren.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Appelcrumble