Salade met avocado, gerookte kip en een pestodressing

Avocadokipsalade_header

Ik weet niet of het aan de komende lente ligt, maar ik ben ineens helemaal into salades. En dan met name het zelf maken van salades. Momenteel ben ik ook helemaal into avocado – met dank aan mijn dochter die het liefst avocado op haar brood eet – en het leek mij wel lekker om dit in een salade te verwerken. Ik at deze salade op een thuiswerkdag als lunch en vond hem erg geslaagd! Als avondeten zou je de salade kunnen eten met bijvoorbeeld brood.

Avocadokipsalade_4
Salade met avocado, gerookte kip en een pestodressing
Ingrediënten

Voor 2 personen

Salade
– +/- 80 gram gemengde sla
– 12 cherrytomaten
– 1 grote avocado of 2 kleine
– 2 eetlepels pompoenpitten
– 4 plakjes gerookte kipfilet (of gebruik een stuk gerookte kip)

Dressing
– 4 eetlepels naturel yoghurt
– 2 theelepels groene pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
– evt. wat water om te verdunnen

Avocadokipsalade_1
Bereiding

Verdeel de sla over twee borden. Halveer de cherrytomaten en verdeel. Snij de avocado in stukjes. Ik halveer de avocado, verwijder de pit en snijd ‘repen’ avocado terwijl deze nog in de schil zit. Als je vervolgens met je mes langs de rand van de avocado gaat om hem los te maken, kun je heel makkelijk de plakjes avocado eruit wippen (en evt. nog kleiner snijden). Verdeel de avocado over de borden. Snijd de kipfiletplakjes in dunne repen en, jawel, verdeel over de borden.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een klein snufje zout. Strooi de pompoenpitten over de salade.

Maak de dressing door de yoghurt met de pesto te vermengen en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Heb je dikke yoghurt gebruikt? (Zoals Griekse of Turkse) Voeg dan een beetje water toe om de dressing wat dunner te maken. Verdeel de dressing naar smaak over de borden en eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Avocadokipsalade_3