Romige preipasta

Romige preipasta

Ineens had ik trek in deze pasta met kip, prei, tomaat en kruidenroomkaas. We eten dit zelden, mede vanwege de grote hoeveelheid roomkaas die erin gaat én de bijbehorende stinkende mondlucht die je later als cadeautje erbij krijgt, maar het is echt zooo lekker.

Deze keer deed ik nog een kleine aanpassing in het recept. Ik voegde nog een handvol vegetarische spekjes toe voor wat extra smaak. Hoewel ik zelf geen varkensvlees eet, lees ik overal dat prei zo goed combineert met ham. Deze vegaspekjes lagen nog in de vriezer en dat leek mij wel een aardige vervanging. Ik vond het in ieder geval een succes. De rokerige smaak combineert inderdaad erg goed met de prei! (Je kunt de spekjes uiteraard ook weglaten of vervangen door the real thing.)

Wij aten met zijn tweeën de onderstaande hoeveelheid. Wij zijn alleen wel grote eters, dus ik gok dat je hier ook prima met drie personen van kunt eten (of zelfs vier als er twee kleine kinderen bij zijn). Maak er eventueel nog een salade bij.

Romige preipasta
Romige preipasta
Ingrediënten

Voor 2-3 personen

– 250 gram kipfilet
– 1 tot 2 preistengels
– 1 ui
– optioneel: een half pakje vegetarische spekjes (75 gram)
– een stuk of 10-12 cherrytomaten
– 1 potje kruidenroomkaas à 125 gram (bijv. Boursin/Paturain)
– peper en zout naar smaak
– 150 gram volkoren penne

Preipasta II
Bereiding

Zet water met een beetje zout op voor de pasta. (Tip: gebruik anders een waterkoker, dan gaat het allemaal wat sneller.) Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met wat zout en peper. Snipper de ui, was de prei, verwijder het grootste deel van het groen en snij de prei vervolgens in kleine stukjes.

Bak in een hapjespan de kipfilet met een beetje boter of olie tot deze zo goed als gaar is. Voeg als je wilt nu de vegetarische spekjes toe. Bak vervolgens de ui mee en zodra deze enigszins gaar is, kan de prei worden toegevoegd. Laat dit even gaar worden. Ondertussen wel regelmatig doorroeren. Als het goed is, kookt je water inmiddels voor de pasta. Voeg de pasta toe aan het water.

Roer kruidenroomkaas door het groentemengsel en laat de kaas smelten. Aangezien de kaas vrij sterk van smaak is, breng ik het groentemengsel meestal niet meer (veel) op smaak met peper en zout. Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg toe aan de saus. Laat even verwarmen.

Giet de pasta af en schep de pasta door de preisaus. Verdeel de pasta over de borden en eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Romige preipasta