Brood uit de braadpan (‘No knead bread’)

No knead bread

Ja, je leest het goed: een brood gebakken in een braadpan! Dit brood was een paar jaar geleden een internethit. Het is zogenaamd ‘no knead bread’ oftewel brood dat niet gekneed hoeft te worden. Via de website van het NRC vond ik een supersnelle versie van het brood en dit is echt zooo lekker en zo ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt het deeg een avond van tevoren, laat het een nacht rusten op kamertemperatuur en daarna afbakken in een braadpan (ik heb er zo eentje van het merk BK).

No knead bread
Brood uit de braadpan (‘No knead bread)

Bron: En alweer een brood uit de pan – via NRC

Ingrediënten

Voor 1 brood

– 400 gram witte bloem
– ½ theelepel gist
– 1 theelepel zout
– 300 ml lauwwarm water

No knead bread
Bereiding

Roer in een grote kom de bloem, de gist en het water door met een houten lepel. Bedek de kom met huishoudfolie en laat minstens 12 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 250 graden en zet een braadpan – die daarvoor geschikt is! – in de oven. Zodra de oven op temperatuur is, stort je het deeg uit kom op een stuk bakpapier. Je hebt waarschijnlijk een spatel nodig om alle deegresten uit de kom te krijgen. Het plakt namelijk enorm. Doe het deeg met het bakpapier in de braadpan en doe de deksel er weer op. Zet de pan (net iets onder het midden) in de oven en bak gedurende 30 minuten. Haal de deksel van de pan en laat het brood nog eens een kwartiertje afbakken. Dit zorgt voor de heerlijk knapperige korst.

Haal de pan uit de oven, til het brood aan het bakpapier op en laat even afkoelen op een rooster. Eet hem bij voorkeur nog warm!

Het brood is overigens niet heel lang houdbaar, dus eet het zo snel mogelijk op.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

No knead bread