Brownies

Brownies

Ik vond het weer eens tijd voor chocola. Heel veel chocola. In de vorm van brownies welteverstaan. Dit recept is gebaseerd op een recept van de BBC Good Food website en daar worden ze omschreven als de ‘best-ever brownies’. Ik kan het beamen. Ze zijn goddelijk! Ik heb wel de hoeveelheid suiker in het recept omlaag geschroefd, want 275 gram suiker in combinatie met de rest van de ingrediënten konden mijn dijen niet aan 😉

Brownies
Brownies

Gebaseerd op een recept van BBC Good Food

Ingrediënten

Voor een bakvorm van 20×20 cm (+/- 20-25 stukjes)

– 185 gram roomboter
– 185 gram pure chocola
– 85 gram bloem
– 40 gram cacao
– snuf zout
– 200 gram (bruine) basterdsuiker
– 3 eieren
– 50 gram grof gehakte witte chocola
– 50 gram grof gehakte melkchocola

Brownies
Bereiding

Laat de boter en de pure chocola au bain-marie smelten. Dit doe je door een pan met een laagje kokend water op te zetten en hierop een hittebestendige kom of kleinere pan te hangen, zonder dat de pan of kom het hete water raakt. De boter en de chocola zullen geleidelijk aan smelten. Laat dit mengsel vervolgens iets afkoelen.

Mix de eieren en de suiker tot een dikke crème-achtige massa. Dit kan zeker 5 minuten of langer duren. In het oorspronkelijke recept wordt aangegeven dat het op milkshake moet lijken. Ik vond dit wel een mooie vergelijking. Spatel met rubberen spatel nu voorzichtig het botermengsel door de eieren. Maak een 8-vormige beweging waarbij je steeds voorzichtig de chocola mengt met het eimengsel.

Zeef de bloem, cacao en het zout boven het eimengsel en spatel wederom door. In plaats van te zeven kun je ook de bloem, cacao en het zout in een kom doen en er met een garde doorheen roeren totdat alle klontjes weg zijn. Dit geeft hetzelfde effect als zeven.

Brownies

Roer tot slot de stukjes melk en witte chocolade door het beslag. Vet een bakvorm van 20×20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak de brownies in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 175 graden (of 160 graden hetelucht). De brownies zijn gaar als het mengsel niet meer ‘wiebelt’ in de bakvorm als je er voorzichtig mee schudt. Als ze nog wiebelen, kun je ze beter nog even in de oven laten staan (5 minuutjes). Dek eventueel de bovenkant af met aluminiumfolie tegen het verbranden.

Laat de brownies in de vorm afkoelen en snijd daarna in het gewenste aantal stukken. Enjoy!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Brownies