Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Het was weer even stil hier door diverse omstandigheden (vakantie en vervolgens een overlijden in de familie). Ik ben er dus niet meer aan toegekomen om nieuwe recepten te plaatsen, laat staan iets in de keuken klaar te maken. Dit makkelijke recept voor truffels had ik nog klaar staan, ultiem troostvoer laten we maar denken!

Het recept kun je zien als een basisrecept voor truffels, gemaakt van chocola, slagroom, roomboter en dit vervolgens gerold door de cacao. Je kunt de truffels ook door bijvoorbeeld kokos of hagelslag rollen of in plaats van amandelaroma een ander smaakje of likeurtje toevoegen. Ik zou voor de donkere truffels wel echt pure chocola gebruiken of een mix van puur en melk, omdat alleen melkchocola de truffels wel erg flauw maakt.

Chocoladetruffels
Chocoladetruffels
Ingrediënten

Voor 16 truffels

– 200 gram pure chocolade
– 150 ml slagroom
– 25 gram roomboter
– 2 theelepels amandelessence/-aroma
– klein snufje zout
– cacaopoeder

Bereiding

Verwarm de slagroom met de boter in een pannetje tot het tegen het kookpunt aan zit. Laat het mengsel echter niet koken! Hak de chocola fijn en roer door het boter- en slagroommengsel. (Het vuur op het fornuis mag nu uit.) Roer goed door totdat de chocola helemaal is gesmolten en voeg het amandelaroma en een klein snufje zout toe.

Laat het chocolademengsel nu eerst afkoelen en laat het vervolgens opstijven in de koelkast. Ik heb het een nacht in de koelkast laten staan, maar in principe zou het na ongeveer 4-5 uur wel dik genoeg moeten zijn om er truffels van te rollen. Het moet de substantie van hele dikke klei krijgen.

Om de truffels te maken, heb ik steeds ongeveer een volle theelepel van het chocolademengsel gepakt. Doe een flinke hoeveelheid van de cacao in een kommetje (ongeveer 4 eetlepels). Haal de ‘klont’ chocola vervolgens door de cacaopoeder en draai er daarna een bolletje van. De reden dat ik het eerst door de cacao heen haal en daarna pas ga rollen, is omdat het anders te veel plakt. Andersom kan dus eventueel ook!

De truffels kun je gelijk opeten of bewaar ze in een doosje in de koelkast. Daar zijn ze zeker nog een dag of vier houdbaar.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Chocoladetruffels