Chocolade-kokosmousse

Vegan mousse van chocola en kokosroom recept bakmuts

   Iedereen die van chocola en kokos houdt, verplicht ik bij deze om een keer deze mousse te maken. Eigenlijk was het een experiment in mijn zoektocht naar lekkere chocolademousse waar je geen rauwe eieren in gebruikt, maar het bleek direct een succes. Zo lekker, dat had ik niet verwacht.

Ooit probeerde ik de avocado-banaan-chocolademousse, maar dat smaakt mij te veel naar banaan. (Als je het wilt proberen: pureer 1 banaan, 1 avocado en een paar eetlepels cacao tot een gladde massa en eet smakelijk (of niet)! 😉 ) Deze chocolademousse daarentegen… een heerlijke chocoladesmaak, precies de goede moussestructuur zoals een mousse met ei heeft en in de verte proef je de kokos. JUM! En je hebt maar drie ingrediënten nodig!

Het recept is ook nog eens geschikt voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie. (Die geraffineerde witte suikers nemen we maar voor lief.)

Vegan mousse van chocola en kokosroom recept bakmuts
Chocolade-kokosmousse
Ingrediënten

Voor 2 porties

– 1 blik kokosmelk (geen light, 1 nacht gekoeld in de koelkast en NIET SCHUDDEN!)
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 2-3 eetlepels poedersuiker (afhankelijk van je smaak)

Bereiding

Oké het staat al bij de ingrediënten, maar je kunt niet volledig genoeg zijn: neem 1 blik kokosmelk. Laat het minimaal een nacht koelen in de koelkast en schud het blik voor gebruik NIET! Kokosmelk heeft namelijk de neiging om te splitsen in een dikke kokoscrème en vocht.

Voor dit recept hebben we de crème nodig. Deze drijft op het vocht en zit dus bovenin het blik. Maak het blik open en schep met een lepel de crème uit het blik. (Het vocht gebruik je niet, daar maakte ik mijn andere geslaagde experiment van: de pina colada smoothie.)

Vegan mousse van chocola en kokosroom recept bakmuts

Deze kokoscrème bedoel ik.

Voeg aan de crème de poedersuiker toe en klop het mengsel met een mixer gedurende vijf minuten. Het mengsel zal iets dikker worden en lijkt op (dunne) slagroom. Voeg de cacao lepel voor lepel toe en mix rustig door. De mousse zal wat dikker worden door de toevoeging van de cacao.

Vegan mousse van chocola en kokosroom recept bakmuts

De laatste stap is om de mousse over te scheppen in leuke schaaltjes en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met wat nootjes of extra cacao.

Het nadeel van dit recept? Het is veel te weinig! Voor meer personen heb je dus meer blikken kokosmelk nodig. Overigens kan het per merk verschillen hoeveel crème je krijgt. Ik had relatief weinig crème viel me op. Volgende keer ga ik het eens met een ander merk testen!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Vegan mousse van chocola en kokosroom recept bakmuts