Bounty’s

Homemade bounty's (3)

Laatst kwam ik op de een of andere manier op een Franse receptenwebsite uit en daar kwam ik dit simpele recept tegen voor zelfgemaakte bounty’s. Wat een heerlijke repen werden dat! Ik dacht eigenlijk dat dit recept nog niet zo bekend is in Nederland, maar als je googelt, kom je het overal tegen. Nouja. Ik deel hem toch, want zo eigenwijs ben ik toch wel. Daarnaast ben ik natuurlijk een Groot Fan van kokos, dus hoe had ik dit anders niet kunnen plaatsen op mijn site? (En ze zijn, zoals ik al schreef, verslavend lekker én goed in te vriezen voor een later moment. Mocht je daar behoefte aan hebben..)

Homemade bounty's (2)
Homemade bounty’s
Ingrediënten

Voor een heleboel
– 150 gram kokos
– 1 blikje gecondenseerde melk (+/- 400 ml)
– 1 theelepel vanille-extract of evt. kokossiroop of -extract
– 300 gram pure chocola

Homemade bounty's (1)
Bereiding

Meng de kokos met de gecondenseerde melk en de vanille of de kokossiroop. Roer goed door. Neem een vierkante/rechthoekige bakvorm en bekleed met huishoudfolie. Duw het kokosmengsel in de bakvorm en spreid tot een egale plak. Laat de kokosplak nu in de koelkast opstijven gedurende 2 uur.

Haal de kokosplak voorzichtig uit de bakvorm en snijd in stukjes. Ik maakte er rechthoeken van.

Smelt de chocolade au bain-marie door een pannetje heet water op te zetten en de chocola in een hittebestendige kom boven de pan te hangen. Bekleed een bakplaat of iets een bord met bakpapier en dip de kokosrepen nu in de chocola. Ik gebruikte hiervoor een vleesvork en een tweede gewone vork om dit voor elkaar te krijgen. Leg de bounty’s op het bakpapier. Als alle kokosrepen in de chocola zijn gedipt, laat je ze weer opstijven in de koelkast. De bounty’s kunnen nu gegeten worden!

Je kunt de bounty’s een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik heb een deel ingevroren en dat gaat ook prima. Ze zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Homemade bounty's (4)