Chocolademelkmix

Zelfgemaakte chocolademelkmix - een recept van Bakmuts

Ik loop al tijden met het idee rond om zelf een mix te maken waarmee je zelf chocolademelk kunt maken. Zoiets als de instant chocolademelkpoeders uit de supermarkt, maar dan zelfgemaakt. Ik schreef een recept uit waarbij ik cacaopoeder mixte met geraspte pure chocola. Wat vanillesuiker en gewone suiker erdoor en wow! Dit is echt lekker! Vergeet de chocolademelkpoeders uit de supermarkt, maar maak gewoon je eigen mix! Dit smaakt heel erg naar chocola in plaats van alleen naar zoete melk.

Ik knutselde er labeltje aan en zo is het gelijk leuk om cadeau te geven. (Niet dat deze pot chocolademelkmix het huis gaat verlaten, maar het gaat om het idee 😉 ) Klaar om zelf aan de slag te gaan? (Het is echt niet moeilijk!)

P.S. Deze chocolademelklolly’s zijn trouwens ook echt heel leuk om zelf te maken en cadeau te doen.

Zelfgemaakte chocolademelkmix - een recept van Bakmuts
Zelfgemaakte chocolademelkmix
Ingrediënten

– 100 gram pure chocola
– 50 gram cacaopoeder (ik gebruik die van Droste)
– 75 gram fijne kristalsuiker*
– 1 eetlepel vanillesuiker (~15 gram)
– extra nodig: een schone (steriele) lege pot, bijvoorbeeld een jampot

*De mix levert geen megazoete chocolademelk op. Ben je een enorme zoetekauw? Maak hier dan 100 gram suiker van of breng de chocolademelk zelf verder op smaak met wat suiker.

Bereiding

Rasp de chocola op een fijne rasp zodat je chocoladekruim krijgt.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door. Doe de mix in een pot. Tip: gebruik een trechter om het netjes in het potje te gieten!

Doe de pot dicht, versier hem eventueel met een label en wat lintjes.

Voor de chocolademelk doe je ongeveer 2 flinke theelepels per persoon in een mok of pannetje. Voeg per persoon ongeveer 200 ml melk (plantaardige melk kan ook) toe en verwarm op het fornuis of in de magnetron.

Serveer met een flinke dot slagroom en minimarshmallows.

Bewaar de mix niet op een te warme plek in verband met het smelten van de chocola. De mix is ongeveer 2-3 maanden houdbaar, maar kijk en ruik vooral zelf even. Mocht het gaan klonteren, roer dan even door met een vork.

Zelfgemaakte chocolademelkmix - een recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.