Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoeken recept van Bakmuts

Pannenkoeken met havermout: een simpel recept en lekker voedzaam door de havermout. Pannenkoeken vind ik zelf ontzettend lekker. Meestal eten we ze met de lunch, want om ‘s ochtends vroeg te gaan staan bakken: daar heb ik echt geen zin in 😉 Het beslag is snel klaar doordat ik een blender of zo’n hakmachine gebruik. Een staafmixer kun je trouwens ook gebruiken.

Gebruik een klein pannetje voor perfect ronde pannenkoekjes of maak ze in een normale koekenpan met ongeveer 3 tegelijk. Ze worden dan niet mooi rond, maar je bent wel een stuk sneller klaar 🙂

Voor het maken van het beslag gebruik ik een gewone beker of een cup. Voor wie het prettiger vindt om alles te wegen, heb ik alles even op de weegschaal gezet.

Havermoutpannenkoeken recept van Bakmuts
Havermout pannenkoeken
Ingrediënten

Voor 8 kleine pannenkoekjes

– ½ cup havermout (55 gram; geen instant)
– ½ cup bloem (85 gram)
– snufje zout
– ½ theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract of -essence
– 1 cup melk (200 ml)
– 1 ei
– boter om te bakken

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender of een hakmachine (check wel even of de hakmachine tegen vocht kan). Een staafmixer kun je trouwens ook gebruiken. Mix alles tot een glad beslag.

Verhit een pan en doe hier een klein beetje boter in. Ik veeg het meestal uit met een bakkwast. Laat de pan goed heet worden en doe wat van het beslag in de pan. Voor jullie referentie: ik gebruikte 2 juslepels per pannenkoekje en kon daarmee 8 pannenkoeken in totaal maken.

Zodra het beslag bovenop wat droog begint te worden aan de randen, kun je de pannenkoek makkelijk omdraaien. Bak nog even tot de onderkant gaar is (1-2 minuten) en leg op een bord. Doe weer wat boter in de pan en herhaal de voorgaande stappen. Bak nu met de rest van het beslag de andere pannenkoeken.

Serveer met poedersuiker, stroop, maple syrup of wat je maar lekker vindt en eet smakelijk! De kinderen vinden dit het lekkerst met deze homemade chocoladesiroop.

Havermoutpannenkoeken recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Havermoutpannenkoeken recept van Bakmuts