American pancakes

American pancakes recept bakmuts

In het weekend vind ik het heerlijk om wat uitgebreider te ontbijten. Lekkere broodjes, croissantjes en versgeperste jus d’orange.. Ja daar kom ik mijn bed wel voor uit! Ook pannenkoekjes doen het goed bij mij, mits ze snel klaar zijn. ’s Ochtends word ik namelijk wakker met honger en dan moet ik snel wat eten voor het bekende ochtendhumeur om de hoek komt kijken 🙂 Dit recept is dan echt een uitkomst, want je hoeft niet persé alle ingrediënten af te wegen. Een gewone beker als ‘maatbeker’ volstaat. Voor het gemak heb ik voor jullie wel even alle ingrediënten gewogen. Daarnaast zijn de pannenkoekjes natuurlijk ook erg lekker!

Ik maak ze van volkorenmeel, maar vervang het gerust door gewone tarwebloem of bijvoorbeeld speltmeel. Je bakt de pancakes per drie in een grote (normale) koekenpan of koop net als ik van die schattige kleine koekenpannetjes (bij de Action, nog geen 2 euro per pannetje) om ze per stuk te bakken. Manlief heeft me er hard om uitgelachen toen ik daarmee thuis kwam, maar ik vond ze zo leuk! De pannenkoeken worden er ook mooi rond van. Overigens smaken ze uit een grote koekenpan net zo lekker, alleen is het dan lastiger om ze mooi rond te krijgen. (Manlief vindt ze uit de grote pan daarom wel weer leuker, zucht! 😉 )

American pancakes recept bakmuts
American pancakes
Ingrediënten

Voor +/- 8 pannenkoekjes

– 1 volle beker melk (300 ml)
– 1 volle beker volkorenmeel (170 gram)
– 1 theelepel bakpoeder
– Klein snufje zout
– 1 ei
– 1 banaan
– Boter om te bakken

Bereiding

Doe het volkorenmeel met het bakpoeder in een kom en roer de melk erdoor. Breek het ei boven dit mengsel en roer goed door. Prak de banaan met een vork fijn en roer dit door het beslag.

Zet de koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg een klontje boter toe. Gebruik een grote lepel, bijvoorbeeld een opscheplepel, om het beslag in de pan te gieten. Bij mij passen er drie kleine pannenkoekjes in de pan. Laat +/- 2 à 3 minuten bakken en keer om. Ze moeten goudbruin worden. Bak ze aan de andere zijde ook ongeveer +/- 2 à 3 minuten. Leg de pannenkoekjes op een bord en ga verder met de rest van het beslag. Laat weer een klontje boter smelten, beslag toevoegen en bakken maar totdat het beslag op is!

De pannenkoekjes smaken heerlijk met wat maple syrup of stroop en wat vers fruit.

Variatietip: vervang de banaan ook eens door ander fruit, bijvoorbeeld een geraspte appel of geraspte peer. Voeg dan nog een snufje kaneel toe. Ook erg lekker!

American pancakes recept bakmuts