Homemade sinas

Zelf sinas maken recept van Bakmuts.

Ik maakte dus per ongeluk zelf sinas. Mocht je je afvragen ‘hoe dan?! Nou dat ging dus zo. Mijn dochter is gek op sinaasappelsap en ik had speciaal voor haar een zak perssinaasappelen gekocht. Na het uitpersen bleek het sap alleen zo ontzettend zuur dat het gewoonweg niet te drinken was. In het kader van #nowaste vond ik het zonde om het sap zomaar weg te gooien en ik dacht ‘laten we hier proberen een siroop van te maken!’ Ik had alles in huis en ging aan de slag.

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat het experiment mislukt was. In normale verhoudingen siroop/water was het ontzettend waterig, maar uiteindelijk bleek gewoon wat extra siroop toevoegen de oplossing. Ik mengde de siroop met bruisend water en mijn eerste ingeving was ‘dit smaakt naar sinas!’ En zo was – per ongeluk – de homemade sinas geboren.

Zelf sinas maken recept van Bakmuts.
Homemade sinas
Ingrediënten

– 500 ml verse sinaasappelsap
– 250 gram fijne kristalsuiker
– 15 gram citroenzuur*
– water met prik

* Citroenzuur kun je evt. ook weg laten. Het zorgt ervoor dat de siroop langer houdbaar blijft.

Zelf sinas maken recept van Bakmuts.
Bereiding

Verwarm de sinaasappelsap samen met de suiker in een pannetje. Zet de pan op het vuur en verwarm zachtjes. Roer regelmatig, maar laat het mengsel niet koken. Ondertussen zal de suiker langzaam oplossen in het vocht. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Voeg nu het citroenzuur toe en laat de pan nog een minuut of twee op het vuur staan, zodat het zuur kan oplossen.

De siroop is nu klaar en kan met behulp van een trechter of een kan overgegoten worden in (steriele) flessen. Ik heb de flessen gesteriliseerd door ze eerst af te spoelen en daarna een kwartier in de oven te zetten op 160 graden. De doppen heb ik in kokend water gelegd en daarna aan de lucht laten drogen.

Om sinas te maken meng je ongeveer 1/3 deel siroop op 2/3 deel water met prik.  Proef even of het zo goed smaakt. Eventueel kun je nog wat extra siroop toevoegen. Met wat ijsblokjes en schijfjes sinaasappel maak je er gelijk een fancy drankje van.

Zelf sinas maken recept van Bakmuts.
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zelf sinas maken recept van Bakmuts