Slush puppy

Zelf een slush puppy maken van siroop ijsblokjes en water recept van Bakmuts

Mijn dochter had laatst een slush puppy gekregen en sindsdien zit ik ermee in mijn hoofd dat ik dit zelf een keer wil maken. Ik kan me herinneren dat ik hier vroeger ook dol op was (met name op die hysterisch blauw gekleurde variant). Ook stond er vroeger in Rotterdam regelmatig een karretje met schaafijs waar ik van mijn ouders dan een ijsje kreeg. Ik kan me herinneren dat de verkoper een grote blok ijs had en hier ijsgruis vanaf schraapte. Dit kreeg je in een bekertje met een siroop naar keuze. Superlekker vond ik dat! Ik ben benieuwd of dit eigenlijk nog bestaat. Dit inspireerde mij tot dit recept (nouja recept is een groot woord). In ieder geval ben ik zelf niet met een blok ijs aan de slag gegaan, maar met ijsblokjes en een blender. Voor een zelfgemaakte slush puppy heb je namelijk maar 3 ingrediënten nodig!

Gebruik voor dit recept ieder soort siroop die je zelf lekker vindt. Een zelfgemaakte siroop is natuurlijk nóg lekker, maar hoeft niet 😉 Op de foto zie je slush puppy gemaakt met zelfgemaakte bramensiroop (recept hiervoor volgt!) Nog een tip: je kunt de ijsblokjes ‘sparen’ in een plastic bakje in de vriezer. Ik vulde een aantal keren mijn ijsblokjesvorm (heet dat zo?) en gooide het daarna leeg in een bakje, zodat ik een nieuwe voorraad kon maken. Ideaal!

Zelf een slush puppy maken
Ingrediënten

Voor 2 glazen slush puppy

– ongeveer 25 ijsblokjes
– 60 ml water (tip: gebruik een 1/4 cup daar gaat ongeveer 60 ml in)
– 60 ml siroop

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het een dikke ‘drab’ is geworden. Giet het mengsel in glazen en doe er een rietje in. Op heeeeele warme dagen zou je het mengsel nu nog even een kwartiertje in de vriezer kunnen zetten om nog even steviger te laten worden.

P.S. Op de foto zit er een groen blaadje oregano op, dat was voor de foto en niet om op te eten 😉

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zelf een slush puppy maken van siroop ijsblokjes en water recept van Bakmuts