Karamelijs van zelfgemaakte dulce de leche

Dulce de leche ijs van gecondenseerde melk - een recept van Bakmuts

Hoewel karamel niet bovenaan de lijst met mijn favoriete smaken staat, maak ik graag een uitzondering voor dit zelfgemaakte karamelijs (van dulce de leche). Je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Wel moet je eerst zelf dulce de leche maken van gecondenseerde melk. In principe heb je maar één blikje nodig, maar als je toch bezig bent kun je net zo goed meerdere blikjes maken. Mocht je niet weten hoe je zelf dulce de leche maakt, lees dan even hier verder.

Dulce de leche ijs van gecondenseerde melk - een recept van Bakmuts
IJs van zelfgemaakte dulce de leche (karamelijs)

Geïnspireerd op dit recept

Ingrediënten

– 1 blikje gecondenseerde melk
– 500 ml slagroom
– 2 theelepels vanille-extract
– optioneel: een snuf zout

Dulce de leche ijs van gecondenseerde melk - een recept van Bakmuts
Bereiding

Eerst moeten we aan de slag met de dulce de leche. Ik heb de beschrijving hiervan in een andere blogpost staan. Volg eerst dat recept en kom daarna weer terug hier.

Goed, je hebt nu als het goed is een paar goddelijke potjes dulce de leche in de kast staan. We gaan er in ieder geval eentje gebruiken om ijs van te maken. Klop eerst de slagroom lobbig (niet superstijf). Open het blikje dulce de leche en roer door. Als het te dik is, doe de dulce de leche dan even in een kommetje en laat kort warm worden in de magnetron (op een lage stand). Roer het zout en het vanille-extract door de dulce de leche. Klop nu lepel voor lepel de dulce de leche door de slagroom. Je kunt hiervoor gewoon de keukenmachine voor blijven gebruiken. Er ontstaat een lichtbruine, lobbige massa.

Zodra alles goed is gemengd, gebruik eventueel een spatel om het goed maar voorzichtig te mengen, giet je het mengsel in een plastic bak. Laat dit minimaal 5 uur invriezen. Je kunt daarna genieten van een heerlijk bakje homemade karamelijs van zelfgemaakte dulce de leche! Extra tip van ons: dit ijs smaakt erg lekker met een paar lange vingers erbij.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Dulce de leche ijs van gecondenseerde melk - een recept van Bakmuts