Zelf maken: paashaas cupcakes

Zo nu en dan vind ik het leuk om met fondant te kliederen en iets leuks te maken. Zeker nu ik twee kleine kinderen heb en ook zij het erg leuk vinden om een feestelijk versierde taart of cakejes te krijgen. Met het oog op Pasen wilde ik ook iets in dit thema freubelen en dat werden deze schattige paashaas cupcakes. Niet moeilijk om te maken (jij kunt dit ook!) en het staat ook nog eens erg feestelijk op tafel. Ik heb verder ook geen hele speciale hulpmiddelen gebruikt en waar nodig zal ik een huis-, tuin- en keukenalternatief noemen. Zo kan iedereen deze vrolijke paascakejes zelf maken! 🙂

De cupcakes bakte ik zelf. Je kunt ze ook kopen, maar geloof me, zelf bakken maakt het nog leuker! Ik heb diverse recepten die je hiervoor kunt gebruiken: bijvoorbeeld deze, deze of deze. (Voor deze cupcakes heb ik het recept voor de yoghurtcake gebruikt.)

Mijn eerste tip vooraf als je zelf cupcakes bakt: zodra ze uit de oven komen, pak dan een houten snijplank en leg deze bovenop de cupcakes. Zo worden de bovenkanten mooi plat. Mijn tweede tip: laat de cakejes eerst afkoelen voordat je aan de slag gaat met de fondant.

Goed, aan de slag!

Zelf paashaas cupcakes maken recept van Bakmuts
Zelf maken: paashaas cupcakes

Bron: een beetje van Pinterest en een beetje van mezelf 🙂

Ingrediënten

– cupcakes (indien zelfgemaakt, dan afgekoeld) (ik had er 6)
– witte fondant
– lichtroze fondant (hier heb je vrij weinig van nodig)
Рeen beetje smeerboter (of botercr̬me als je dat wilt)
– eetbare oogjes of chocoladeparels (die van mij zaten in zo’n potje met diverse strooisels)

Verder nodig
– een glas of ronde uitsteekvorm (zelfde formaat als de cupcakes)
– een glas of ronde uitsteekvorm in een iets kleinere maat
– een driehoekige uitsteekvorm of een mesje
– een tandenstoker
– een kwastje (niet gebruikt om te verven) (optioneel)
– een uitsteekvorm voor een heel klein rondje (1 cm doorsnede) (optioneel)
– bakje water of eetbare lijm

Werkwijze

1. Basis
Besmeer de cupcakes aan de bovenkant met wat (room)boter. Rol het witte fondant uit – als het erg plakt, gebruik dan wat maïzena bij het uitrollen – en steek precies genoeg rondjes uit voor de cupcakes. Leg op de cupcakes, maar druk nog niet aan.

2. Oren
Steek nog een aantal witte rondjes uit. Leg vervolgens de uitsteekvorm/het glas zo over de fondant dat je een ovaal uitsteekt. Dit is de basis voor de oren. Rol vervolgens het lichtroze fondant uit en steek met een kleiner glas of een kleinere ronde uitsteekvorm en steek daarmee roze ovalen uit. Deze moeten kleiner worden dan de witte. Plak met wat water of eetbare lijm de roze ovalen op de witte ovalen. Ik gebruik een klein kwastje om het water aan te brengen. Gebruik niet te veel water, want fondant en water zijn eigenlijk geen vriendjes.

Schuif de oren deels onder het witte fondant dat al op de cupcakes zit. Druk het witte fondant (het gezicht) zachtjes aan.

Zelf paashaas cupcakes maken recept van Bakmuts

3. Neusjes
Rol een klein stukje roze fondant uit. Snijd met de driehoekige uitsteekvorm of een mesje kleine driehoekjes uit. Dit worden de neusjes. Plak de neusjes in het midden vast met wat water of eetbare lijm.

Steek nu kleine rondjes van ongeveer 1 cm uit en plak er twee (links en rechts eentje) van de neusjes. Als je niets hebt om het uit te steken, kun je ook zelf kleine witte balletjes fondant rollen en platdrukken. Plak dit naast de neus. Prik met een tandenstoker een paar gaatjes in de witte rondjes.

5. Ogen
Als je kant en klare eetbare oogjes hebt, dan kun je deze zo op de fondant plakken. Ik had geen oogjes en maakte daarom met een klein beetje witte fondant het oogwit. Ik maakte eerst een gaatje met de achterkant van de kwast op de plek waar een oog moest komen. Ik rolde vervolgens een piepklein balletje met witte fondant en dit drukte ik in het gaatje. Gebruik evt. wat water of eetbare lijm om het vast te plakken. Vervolgens drukte ik de kleine bruine balletjes op het wit.

That’s it! De paashaascupcakes zijn klaar om opgegeten te worden.

Zelf paashaas cupcakes maken recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zelf paashaas cupcakes maken recept van Bakmuts