Pasta met broccoli en een romige kruidensaus

pasta-met-broccoli-en-romige-kruidensaus-1

De koelkast was bijna leeg, er waren nog geen boodschappen gedaan en we hadden nog broccoli, een restje kruidenroomkaas, wat yoghurt en kip in de koelkast liggen. Ik had trek in pasta en daarnaast had ik honger, dus het eten moest ook nog eens SNEL op tafel staan. Ik flanste een sausje in elkaar, mikte de broccoli met wat kip en penne erbij en tadaaa.. we hadden een heerlijk avondmaal! Zelfs onze mini heeft ervan gesmuld, maar zij is sowieso gek van broccoli en penne dus misschien is dat geen goed referentiekader 😉

pasta-met-broccoli-en-romige-kruidensaus-3
Pasta met broccoli en een romige kruidensaus

Nodig
Voor 2 à 3 personen

– 1 broccoli in roosjes
– 1 rode ui
– 200 gram kipfilet (laat weg voor een vega-versie)
– 140 gram ongekookte volkoren penne
– half pakje kruidenroomkaas (van 125 gram)
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 theelepels groene pesto
– 2 eetlepels pijnboompitten
– peper en zout

pasta-met-broccoli-en-romige-kruidensaus-4

Bereiding
Stoom of kook de broccoli gaar en zet apart.

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en doe de pijnboompitten in de pan. Bestrooi eventueel met wat zout en rooster totdat de pijnboompitten verkleuren en gaan geuren. Doe de pitjes in een kommetje en zet apart.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat zout en peper. Bak de kip in een beetje boter of olie rondom bruin in een grote (koeken)pan. Snipper de rode ui en voeg toe aan de kip. Laat de ui zacht worden. Kook intussen de penne volgens de verpakking gaar in gezouten water.

Meng voor de kruidensaus de kruidenroomkaas met de yoghurt en de pesto en breng op smaak met zout en peper.

Voeg aan de kip en de ui de gare penne en de broccoli toe. Roer de kruidensaus erdoor en proef even of alles op smaak is. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi ieder bord met wat geroosterde pijnboompitten.
pasta-met-broccoli-en-romige-kruidensaus-2

Bewaren

Bewaren