Kippesto-rolletjes

Kippestorolletjes - Kip gevuld met pesto recept bakmuts

Dit gerecht was eigenlijk een experiment dat onverwachts niet mislukte én ook nog eens heerlijk smaakt. De moeilijkheidsgraad van het recept valt reuze mee en het resultaat verraste mij. Dus mocht je nog geen idee hebben wat je met de kerst gaat maken, verras jouw gasten dan met dit voor- of bijgerecht van kiprolletjes gevuld met pesto en een saus van bouillon met uitjes. Jammer genoeg heb ik geen foto’s van het proces tussendoor gemaakt, dus ik hoop dat de tekstuele toelichting voldoende is.

Kippestorolletjes - Kip gevuld met pesto recept bakmuts
Kippesto-rolletjes
Ingrediënten

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

– ongeveer 400-500 gram kipfilet
– +/- 125 gram groene pesto
– 2 uien
– 500 ml kippenbouillon (van 1 blokje)
– boter of olie om in te bakken
– optioneel: pijnboompitten ter garnering

Extra nodig: tandenstokers/houten stokjes of keukentouw

Bereiding

Het is de bedoeling dat de kipfilet zo dun mogelijk wordt. Ik sneed de filets eerst in tweeën: leg de filet plat neer en snijd met je mes langs één zijde de kipfilet over de breedte door. (Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar een kipfilet is meestal wat dikker en door dit door te snijden, krijg je twee grote dunne plakken filet. ) Vervolgens heb ik wat huishoudfolie over de filets gelegd en heb ik deze met een vleeshamer (deegroller kan ook) nog platter geslagen.

Smeer een paar theelepels pesto uit over de kipfilet. Je hoeft geen enorm dikke laag te smeren, maar genoeg om de filet te bedekken. Rol de brede kant van de kip nu voorzichtig op en zet vast met de tandenstokers. Probeer deze er zo in te steken dat ze niet te ver aan alle kanten uitsteken. Eventueel kun je in plaats van de tandenstokers ook keukentouw gebruiken. Bind dit om de kip nadat je deze hebt opgerold. Het is de bedoeling dat de kip zijn (nouja, haar) opgerolde vorm behoudt tijdens het bakken.

Verwarm in een koekenpan wat boter of olie. Leg voorzichtig de kiprollen in de pan en bak deze rondom bruin. Je kunt hierbij last krijgen van de tandenstokers, maar dat is op zich niet erg. Probeer zoveel mogelijk kanten alvast een beetje bruin te bakken. Haal de kip uit de pan.

Snijd de uien fijn en bak deze in de pan waar je eerder ook de kip in deed. Bak de uien in ongeveer vijf minuten zacht. Kook intussen water voor de bouillon en los het blokje er in op. Voeg de kip weer toe aan de pan en schenk de bouillon bij de kip. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht tien minuten sudderen. Draai de kip af en toe. Haal daarna de deksel van de pan en laat de kippenbouillon zoveel mogelijk verdampen totdat je een bodem saus over hebt, maar wel genoeg om als garnering te gebruiken. (Ik gok +/- 150 ml.) Dit duurt ongeveer tien minuten. Tussendoor kun je even controleren of de kip al gaar is door één van de rollen door te snijden. Als dit het geval is, haal de kip dan alvast uit de pan, terwijl de bouillon verder inkookt. (De kip kan heel droog worden als je deze te lang laat bakken.)

Verwijder de tandenstokers of de het touw van de kip en snijd de kiprollen in plakjes. Als het goed is, zie je nu een spiraal van pesto in de kiprolletjes. Verdeel de kiprolletjes over de borden. Schep over de kip wat saus met uien. Eventueel kun je het gerecht nog verder garneren met geroosterde pijnboompitten: verwarm een koekenpan zonder boter of olie. Voeg de pijnboompitten toe en bak de pijnboompitten totdat ze bruin zijn en gaan geuren. Bestrooi de borden met wat pijnboompitten.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Kippestorolletjes - Kip gevuld met pesto recept bakmuts