Pompoensoep met rode linzen

Ik ben echt gek op soep. Ik maak zeker iedere week wel een pan, zodat ik – op de dagen dat ik thuis ben – tussen de middag een kommetje soep kan eten. Soep is ook één van de weinige dingen met groenten die mijn kinderen wél lusten en dat is voor mij nog een extra motivatie om vaak soep te maken. Van deze soep zijn zij helaas wat minder gecharmeerd. Des te meer blijft er voor mij over dus 😉

Eerder postte ik al een recept van pompoensoep. (Een van mijn eerste recepten op deze website!) Dit is een wat zoetere, meer gekruide variant dan het eerdere recept. De toevoeging van linzen zorgt ervoor dat de soep wat meer vult en ik was blij verrast hoe de currypasta uitpakte qua smaak met de pompoen. Ik zag het in de koelkast staan en dacht ‘laat ik dat eens proberen’. Zoals jullie van mij gewend zijn, is het geen moeilijk recept en dus zeker het proberen waard! Alleen het ‘slachten’ van de pompoen kan wat tijd kosten, maar tegenwoordig kun je de pompoenblokjes ook kant en klaar in de supermarkt kopen.

pompoensoep met rode linzen recept bakmuts
Pompoensoep met rode linzen
Ingrediënten

Voor 3 à 4 personen

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 400 gram pompoen in blokjes (ik had flespompoen)
– 50 gram (afgespoelde) rode linzen
– 1 eetlepel Indiase milde currypasta (ik had Patak’s)
– 600 ml gekookt water
– 1 groentebouillonblokje
– zout, peper en (olijf)olie
– optioneel: crème fraîche of verkruimelde feta voor erbij

Bereiding

Snipper de ui en bak deze zachtjes glazig in één eetlepel olijfolie. Pers het teentje knoflook uit en bak dit even een minuutje mee met de ui. Voeg de pompoenblokjes toe en bak dit ook zo’n vijf minuten mee. Laat ook de currypasta eventjes meebakken en voeg daarna de linzen, het bouillonblokje en het hete water toe. Breng de soep aan de kook en laat dit 30 minuten pruttelen op laag vuur.

Pureer de soep en serveer met bijvoorbeeld crème fraîche of verkruimelde feta (die laatste is mijn favoriet bij pompoen!).

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

pompoensoep met rode linzen recept bakmuts