Tacokruiden

Tacokruiden_3

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hebben jullie allemaal een goede jaarwisseling gehad? Hier verliep alles rustig. De oliebollen zijn weer op, de vakantie is voorbij en we gaan langzamerhand weer over op de orde van de dag.

In de kerstvakantie had ik natuurlijk weer tijd om over mijn goede voornemens na te denken – waar doorgaans niets van terecht komt *kuch*. Eén daarvan is toch om echt deze site weer wat nieuw leven in te blazen! Binnenkort maken we thuis een heuse fotohoek, zodat ik ook ’s avonds foto’s kan gaan maken en mijn andere goede voornemen is om weer lekker te gaan experimenteren in de keuken. Hopelijk kan ik de resultaten hier dan natuurlijk delen!

Maar: eerst nog een makkelijk ‘recept’ voor homemade tacokruiden. Ik vind het heerlijk om de kruiden te gebruiken bij een marinade voor kip of in een tomatensaus. Wat wraps en gebakken groenten erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Tip: haal de kruiden op de markt of bij een toko/Turkse of Marokkaanse supermarkt, dan ben je een stuk goedkoper uit.

Op de foto zie je trouwens de helft van het recept afgebeeld. Ik kwam erachter dat dit toch wel erg weinig was en heb naderhand nog eens die hoeveelheid aan mijn potje toegevoegd. Het leuke van eigen kruidenmengsels is toch wel dat je het kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt een zoutloze versie maken of juist een meer pittige.

Tacokruiden
Tacokruiden
Ingrediënten

Voor 1 potje; gebaseerd op een recept van Bill Echols via allrecipes.com

– 2 theelepels chilipoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels uienpoeder
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 theelepels zwarte peper (poeder)
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 4 theelepels zout

Bereiding

Meng alle kruiden en doe in een potje. Gebruik de kruiden voor vlees of kip (ongeveer 2-3 eetlepels per 500 gram), roer een theelepel van de kruiden door een risotto om rijst met een Mexicaans tintje te krijgen of roer een theelepel door een tomatensaus.

Deze mix is overigens niet heel erg pittig. Voor een pittige mix verdubbel je de chilipoeder en voeg je eventueel nog 2 theelepels rode chilipepervlokken toe.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Tacokruiden_1