Bananenmilkshake

Gezonde bananenmilkshake met bevroren banaan- recept van Bakmuts

Vanmorgen was ik de vriezer aan het doorspitten en daar kwam ik een bakje met stukjes banaan tegen die ik ooit eens had ingevroren. Spontaan kreeg ik trek in een bananenmilkshake. Het ‘recept’ (het is nauwelijks een recept te noemen) kreeg ik ooit van een vriendinnetje. Zij vertelde mij dat als je melk en bevroren overrijpe bananen in een blender mixt, je zo een heerlijk dikke milkshake krijgt. Plus: het is een redelijk gezond drankje doordat je er geen roomijs of andere suikers aan toevoegt. Een recept met twee ingrediënten, handig toch! Overigens voeg ik er nu – een aantal jaren na dato – ook wat vanille-eiwitpoeder aan toe zodat ik hem na het sporten kan drinken. (Dan heb je trouwens aan één banaan genoeg, omdat het poeder de shake ook dikker maakt)

Het enige vereiste voor dit recept is overigens wel dat je een blender hebt die sterk genoeg is om bevroren producten te breken. (De mijne heeft een speciale functie voor ijs.)

Extra tip: ik vries overrijpe bananen in stukjes gesneden in een klein plastic bakje in. Als ik trek heb in een milkshake (meestal na het sporten en dan voeg ik nog wat eiwitpoeder toe). dan hoef ik alleen een bakje in de blender te doen, wat melk erover en ik heb een perfecte eenpersoonsportie milkshake!

Gezonde bananenmilkshake met bevroren banaan- recept van Bakmuts
Bananenmilkshake

Ingrediënten

Voor één flinke bananenmilkshake of 2 bescheiden porties (+/- 250 ml)

– twee overrijpe bananen (donkerbruin) (als je eiwitpoeder toevoegt, dan is één banaan genoeg)
– +/- 125 ml melk (kan ook een plantaardige variant zijn)
– optioneel: 1 scoop vanille-eiwitpoeder

Bereiding

Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe ze in een plastic bakje of zakje en vries ze in. (Dit kun je bijvoorbeeld een avond van tevoren doen.)

Doe de bevroren stukjes banaan in de blender en laat de blender even draaien totdat de banaan tot grove gruis is vermalen (ik gebruikte de ‘ice’-stand op de blender). Voeg de melk toe en evt. het eiwitpoeder en laat de blender net zolang draaien totdat de melk en de bananen een gladde, maar dikke massa vormen (ik gebruikte de stand voor smoothies op de blender). Giet de shake over in een groot glas en drink met een rietje. (Vind je de milkshake niet zoet genoeg? Voeg dan wat suiker of andere zoetstof toe. Uiteraard is het dan nu wel een minder gezond drankje ;-))

Gezonde bananenmilkshake met bevroren banaan- recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Gezonde bananenmilkshake met bevroren banaan- recept van Bakmuts