Appelvlierbloesemijsjes

Appelvlierbloesemijsje 1

Weten jullie nog dat ik die enorme hoeveelheid vlierbloesemsiroop heb gemaakt? Inmiddels weet ik dat de siroop niet alleen lekker is met prikkelwater, maar dat het ook heerlijk smaakt in combinatie met appel. Ik probeerde om fruitijsjes te maken van appelmoes met wat siroop en dit was het resultaat!

Mocht je nu overigens geen homemade vlierbloesemsiroop in de kast hebben staan, kom dan even langs ( ik heb genoeg 😉 ) of koop het bij de Ikea waar ik het een tijdje terug zag staan of van het merk Belvoir (die – prijzige – flessen met die toffe etiketten).

Appelvlierbloesemijsje 2
Appelvlierbloesemijsjes
Ingrediënten

Voor ongeveer 8 ijsjes
4 appels van gemiddeld formaat
– 80 ml vlierbloesemsiroop (lees hier het recept voor zelfgemaakte siroop)
– 250 ml water
– 2 theelepels citroensap

Appelvlierbloesemijsje 3
Bereiding

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan samen met de siroop, het water en wat citroensap.

Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes koken totdat de appelstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen.

Pureer het mengsel tot een gladde puree en laat afkoelen. Doe het mengsel in ijsvormpjes en laat minstens vijf uur bevriezen.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Appelvlierbloesemijsje 4