Bakmuts 1 jaar! Mijn 5 favorieten

Selectie 1 jaar Bakmuts

Wauw en ineens zijn we een jaar – en 95 gepubliceerde recepten – verder. Ruim een jaar geleden zat ik nog te dubben: ‘Zal ik? Zal ik toch maar niet?’ Uiteindelijk heb ik – onder lichte dwang van mijn lief 😉 – het domein bakmuts.nl geregistreerd en na wat avonden website bouwen (de mister dan), kon ik eindelijk echt online!

In begin postte ik ongeveer drie recepten per week, afgewisseld met een kookboekenreeks en af en toe een evenement. Het laatste half jaar werd het (helaas) wat minder. We gingen verhuizen en daarna bleken we een kindje te verwachten! Het gevolg was: geen eetlust en een vreselijke vermoeidheid. Ik werd al onpasselijk bij het lezen van een kookboek, laat staan dat ik zin had om in de keuken te staan. Nadat dit was weggetrokken volgde een gebrek aan inspiratie. Toch wilde ik niet opgeven en heb ik bewust een ritme van ongeveer één recept per week aangehouden. Inmiddels heb ik weer wat meer energie en inspiratie en hoop ik de komende periode weer wat actiever te kunnen worden. (Totdat de baby is geboren waarschijnlijk ;-))

Het afgelopen jaar was voor mij in ieder geval top! Het blog heeft mij geïnspireerd om meer met mijn hobby te doen. Meer te experimenteren en ook mijn fotografiekennis wat te verbeteren. Ook blijf ik het geweldig vinden om reacties van mensen te krijgen op de recepten die ik hier post. Ik heb nog steeds af en toe de gedachte van “Ohhh.. er komen écht mensen op mijn site!’ Het verbaast me ook hoe populair sommige recepten zijn én blijven. Wekelijks komen de meeste bezoekers nog steeds op mijn tomatensaus en bladerdeeghapjes met brie af. Dat had ik van tevoren echt nooit gedacht.

Wat cijfertjes
Ook de statistieken laten zien dat mijn site, ondanks de verminderde activiteit, bezoekers blijft trekken. Het afgelopen jaar kwamen maar liefst ruim 92.000 mensen op mijn site terecht, waarvan de laatste tijd steeds meer via de zoekmachines. (Ook leuk: ik kan vaak zien waarop is gezocht, dus weet wat je intikt in de zoekmachine of op mijn site ;-)) Jullie top 3 van meest bezochte recepten ziet er als volgt uit:
1. Basisrecept voor tomatensaus: 15.920x bekeken
2. Briehapje met walnoten: 12.275x bekeken
3. Tomatensoep: 6.825x bekeken
De laatste tijd waren vooral mijn basisrecepten erg in trek, dus ik heb wel plannen om daarmee verder te gaan.

DSC_4305

De nummer 1: het basisrecept voor tomatensaus!

Mijn 5 favorieten
Het leek mij wel leuk om van het afgelopen jaar mijn vijf favoriete gerechten eens op een rijtje te zetten. Het zijn de leukste, lekkerste en voor mij meest verrassende recepten (in willekeurige volgorde geplaatst):

kokostaart_header

1. Kokostaart met ananascurd
Dit was een testrecept dat direct zo goed uitpakte dat ik het gelijk op de site heb gepubliceerd. Wat een heerlijke taart was dit. Ik moet hem snel weer eens maken! Gelukkig ben ik bijna jarig 🙂

2. Chocolate chip cookies met zeezout
In mijn zoektocht naar het recept voor de lekkerste chocolate chip cookie, kwam ik uit op een recept van de New York Times. Wat een geweldige koekjes! Inmiddels heb ik ze al heel vaak gemaakt. Pas alleen op met het zout. De laatste keer was ik iets te enthousiast, oeps! 😀

CCC_header_3794

3. Suikerpinda’s
Had ik eerder geweten dat dit zo makkelijk en zo lekker zou zijn om zelf te maken, dan had ik dat allang gedaan. DIt is ook een recept dat vaak op mijn site wordt gezocht. Mocht je deze caloriebom nog niet hebben geprobeerd: doe dat dan zo snel mogelijk! (En ook deze zijn – gek genoeg – heerlijk met een snufje zeezout.)

header_DSC_4887

4. De groene chili van Jamie Oliver
Dit gerecht vloeit voort uit de kookboekenreeks die ik een tijdje deed. Het was een gerecht waar ik vooraf weinig van verwachtte (de mister had het uitgekozen), maar wat heeft dit mij verrast! Je hebt er weinig voor nodig, maar hier zit echt zoveel smaak aan! Extra tip: als het te pittig is, doe er dan een klodder Griekse yoghurt bij. Yum! (Jammer dat ik tijdens deze zwangerschap pittig eten niet meer verdraag *snif*)

header_Groene chili

5. Olijventapenade
Misschien een gerecht dat je hier niet verwacht in een top vijf. Ik was echter al zó lang bezig om een goed recept te maken voor olijventapenade en toen ik de juiste combinatie had gevonden, was ik zó blij dat ik het wel top 5-waardig vond haha. Heerlijk op een toastje of stokbrood.

header_Olijventapenade

Nou, dit was weer eens een ander soort post dan normaal. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en wie weet heb ik jullie nog geïnspireerd om een van mijn favorieten te proberen!