Worteltaart met vanille-mascarponeroom

Worteltaart

Als ik “worteltaart” hoor moet ik altijd denken aan die foute mop met dat konijn (kennen jullie die nog?) Als je het konijn mag geloven, is worteltaart erg vies. Als je mij wilt geloven, dan is dat absoluut niet waar en kan ik jullie deze worteltaart alleen maar aanbevelen! En voor wie nog niet gerust is: de taart smaakt absoluut niet naar worteltjes!

Ik vulde de taart met een vanilleroom gemaakt van mascarpone, een van mijn favoriete vullingen voor in een taart!

Worteltaart




Worteltaart met vanille-mascarponeroom
Ingrediënten

Voor 1 taart uit een springvorm van 26 cm (10-12 stukken)

Voor de cake
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 200 ml zonnebloemolie
– 200 gram bruine basterdsuiker
– 3 eieren
– 1 theelepel kaneel
– ½ theelepel gemberpoeder
– snufje zout
– 300 gram wortel, geraspt
– 125 gram walnoten, grof gehakt

Voor de vulling en topping
– 250 gram mascarpone
– 50 gram fijne kristalsuiker
– 2 theelepels vanille-extract of –essence

– Een handvol mooie walnoten voor de garnering

Worteltaart
Bereiding

Zorg ervoor dat je van tevoren de walnoten grof hakt en de wortels raspt.

Mix de olie en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe. Meng in een aparte kom de bloem met het bakpoeder, de kaneel, de gember en het zout. Voeg deze droge ingrediënten lepel voor lepel toe aan het beslag, terwijl je blijft mixen.

Voeg de geraspte wortel en de walnoten toe aan het beslag en roer nog een keer goed. Bedek de bodem van de springvorm met wat bakpapier en vet deze goed in met wat olie. Giet het beslag in de taartvorm en bak af op 175 graden (160 graden hetelucht) in ongeveer 45 minuten. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker of tandenstoker in de cake te stoppen. Als er geen beslag aan de prikker blijft plakken, dan is de cake gaar. Anders kun je de cake nog 5-10 langer laten staan en het nogmaals testen. Laat de cake afkoelen.

Voor de vulling roer je eerst de mascarpone los met een vork. Roer de kristalsuiker erdoor, samen met de vanille. Laat het mengsel minimaal een half uurtje intrekken in de koelkast.

Zodra de cake is afgekoeld, kun je deze doorsnijden. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem en leg de bovenste cakeplak er weer bovenop. Verdeel het restant van het mascarponemengsel over de bovenkant van de taart. Verdeel de achtergehouden (mooie) walnoten over het mascarponemengsel en klaar is de taart!





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Worteltaart