Couscoussalade met bietjes

Couscoussalade met bietjes en feta recept van Bakmuts

Voor de tweede keer in een korte tijd post ik een recept voor een couscoussalade. En wat voor eentje! Eentje die van je scherm spat qua kleur (dankzij het bietensap), lekker gezond én vega is. Een prima maaltijd op een warme zomerse dag, maar ook lekker als lunch of als bij gerecht bij de bbq. Wij eten hier met zijn tweeën ’s avonds een flinke portie van en de volgende dag eten we de restjes als lunch.

Couscoussalade met bietjes en feta recept van Bakmuts
Couscoussalade met bietjes
Ingrediënten

Voor één grote schaal vol

-250 gram couscous
– 400 gram gekookte bietjes
– +/- 100 ml vocht van de bietjes *
– +/- 150-200 ml groentebouillon (heet) *
– 75 gram feta
– 1 rode ui
– 1 eetlepel (witte wijn)azijn

Dressing
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel (Dijon) mosterd
– 1 eetlepel (witte wijn)azijn
– snufje zout en peper

*Kijk even op de verpakking van de couscous hoeveel vocht erbij moet. Meestal is de verhouding 1:1 (dus 250 gram couscous en 250 ml water). Bij de couscous die ik heb, moet ietsjes meer water, dus proef vooral of het goed is en gooi er evt. een klein beetje heet water bij.

Couscoussalade met bietjes en feta recept van Bakmuts
Bereiding

Meng de bietensap met de bouillon. Doe de couscous in een grote kom en giet het vocht erbij. Roer even door met een vork en laat dan even wellen.

Snijd intussen de ui fijn en meng met één eetlepel azijn. Laat dit ook even staan.

Snijd de bietjes in blokjes van ongeveer één centimeter. Prak daarna de feta fijn.

Controleer of de couscous goed is. Als het nog een beetje knapperig is, voeg je nog wat hete bouillon toe. Roer vervolgens alles goed door.

Voeg de bietjes, de ui en de feta toe. Bewaar eventueel een beetje feta om dit later extra op het bord te doen (ziet er sjeik uit, maar hoeft niet).

Meng alle ingrediënten voor de dressing en kluts totdat het een beetje gaat binden. Voeg de dressing toe aan de couscoussalade. Meng alles nog een keer goed door. Laat de salade nog eventjes staan, zodat de smaken goed kunnen trekken. Verdeel en serveer. Je kunt de couscoussalade nog zo’n drie dagen in de koelkast bewaren.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Couscoussalade met bietjes en feta recept van Bakmuts