Couscoussalade

Couscoussalade met tomaat, komkommer, olijven, ui en feta recept van Bakmuts

Van dat mooie weer krijg ik toch echt de zomer in mijn bol. Tijd voor veel zon, lome lange zomeravonden en frisse salades! Deze simpele couscoussalade is een hit hier in huize Bakmuts. Een makkelijk recept en ook prima aan te passen aan je eigen smaak. Ik maak het met tomaat, komkommer, olijven en feta, maar als jij bijvoorbeeld dol bent op paprika, dan zou ik dat zeker ook toevoegen. Of wat dacht je van zongedroogde tomaten? Ik eet de salade graag als lunch, maar de salade doet het ook prima als bijgerecht bij een barbecue of het avondeten. (Runderworstjes smaken er ook erg goed bij!)

Couscoussalade met tomaat, komkommer, olijven, ui en feta recept van Bakmuts




Couscoussalade
Ingrediënten

Voor 2-3 personen

– 125 gram (droge) couscous
– 250 ml groentebouillon
– 1 rode ui
– halve komkommer
– 250 gram snoeptomaten of cherrytomaten
– een stuk of 10 (zwarte/groene) olijven
– 50 gram feta verkruimeld (+/- 2-3 flinke eetlepels van die blokjes)
– 2 eetlepels pijnboompitten (optioneel)

Dressing:
– 1 eetlepel (witte wijn)azijn
– 2-3 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Dijonmosterd
– 1 eetlepel water

Couscoussalade met tomaat, komkommer, olijven, ui en feta recept van Bakmuts
Bereiding

Maak een dressing van de azijn, olijfolie en de Dijonmosterd. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Voeg een klein beetje water toe. Snij vervolgens de ui fijn en voeg dit toe aan de dressing. Laat even staan. Op deze manier wordt de ui wat zachter namelijk.

Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon erover. Roer door met een vork en laat daarna staan totdat al het vocht is opgenomen. Roer nog een keer door met een vork.

Snijd intussen de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Snijd de olijven in plakjes. Prak de feta met een vork tot kruimels. Voeg dit alles aan de couscous toe. Roer vervolgens de dressing met de ui erdoor.

Bak de pijnboompitten in een hete droge koekenpan totdat ze beginnen te verkleuren.

Serveer de couscoussalade met de pijnboompitten.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Couscoussalade met tomaat, komkommer, olijven, ui en feta recept van Bakmuts