Groene ijsthee

Groene ijsthee recept van Bakmuts

Ja hallo, team thee hier! Het liefst drink ik groene thee of jasmijnthee en dat de hele dag door. Zeker als ik het aan het werk ben, gaan er liters doorheen op een dag. Nu het weer wat warmer wordt, vind ik het alleen wat minder geslaagd om de hele dag hete bakken thee weg te tanken. De ijsthee uit de supermarkt vind ik doorgaans niet te hachelen, maar zelfgemaakte ijsthee is weer een ander verhaal!

Je kunt het nauwelijks een recept noemen, het kost geen klap en je kunt een flinke hoeveelheid in één keer maken. Heerlijk toch? Ik maak zelf overigens een suikersiroop die ik gebruik om de ijsthee op smaak te brengen. Deze siroop kun je in een gesteriliseerd flesje heel lang bewaren. Je kunt ook gewoon suiker (of een andere zoetstof, zoals honing) gebruiken om de thee verder op smaak te brengen.

Groene ijsthee
Ingrediënten

– Voor de suikersiroop: 1 deel suiker op 1 deel water; ik deed 100 gram suiker op 100 ml water
– 2 zakjes pure groene thee (voor één kop thee) of 2 theelepels losse groene thee in een thee-ei of zakje
– 1 liter water
– schijfjes appel voor de sier (optioneel)

Groene ijsthee recept van Bakmuts
Bereiding

Als je de suikersiroop gaat gebruiken, maak deze dan eerst. Meng de suiker en het water in een klein pannetje. Zet op het fornuis en verwarm tot alle suiker is opgelost. Giet de siroop vervolgens voorzichtig in een gesteriliseerde fles (dit doe je door het flesje ongeveer 10 minuten te koken in een pan met heet water).

Kook voor de ijsthee een liter water in de waterkoker. Als je de optie hebt om het water op 80 graden te koken, doe dit dan. Laat anders het water even een minuut of vijf staan zodat het iets kan afkoelen. Giet het water in een kan die tegen heet water kan en hang de theezakjes er in. Laat even een minuut of 3 trekken. Kijk goed naar de kleur van de thee. Te donkergeel, kan betekenen dat de thee bitter is geworden en dat is niet zo lekker bij ijsthee.

Breng de thee op smaak met de suikersiroop of voeg gewone suiker toe. Ik gebruikte ongeveer 4 eetlepels suikersiroop. Als je een zoetekauw bent, voeg dan meer toe. Proef vooral even!

Laat de kan met thee nu afkoelen. Ik laat het op het aanrecht afkoelen tot het lauw is en daarna zet ik het in de koelkast.

Serveer met wat appelschijfjes en ijsblokjes.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Groene ijsthee recept van Bakmuts