Hoera Bakmuts 6 jaar! + mijn favo recepten

Hoera Bakmuts 6 jaar!

Wow alweer zes jaar gewoon! Wat begon als een notitieboekje waar ik recepten in krabbelde, die ik vervolgens nooit kon terugvinden, is nu een voor iedereen toegankelijk digitaal kookboek geworden.

Ik weet nog hoe ik zat te twijfelen om wel of geen website te beginnen. ik wilde namelijk alleen maar mijn recepten digitaliseren en niet persé met de hele wereld delen. Het liefst op een manier waarbij ik kon zoeken in de recepten en ik ze op verschillende manieren kon ordenen. Een website leek dus uiteindelijk toch het meest voor de hand liggen. En tadaaa met wat overredingskracht en wat (oké veel) hulp van mijn lief a.k.a. de ict-nerd kreeg ik mijn eigen website. Op 1 mei 2014 postte ik het eerste recept voor appeltaart.

Ik had nooit gedacht dat er daadwerkelijk mensen zouden zijn die mijn site zouden bezoeken (behalve mijn moeder natuurlijk, hoi mam!). Laat staan dat ze er iets van zouden maken. Ik weet nog dat mijn lief op een gegeven zei: je hebt deze maand 100 bezoekers gehad! Wow, 100 mensen die op mijn site hadden geklikt! Inmiddels zijn dat er wel wat meer haha. De afgelopen jaren bleven een aantal recepten ongekend populair, waaronder de tomatensaus, de briehapjes met appel en walnoten en momenteel de luchtige wolkencake.

Bijzonder om te zien dat mijn site zo goed bleef lopen (voor een hobbyist) en steeds meer bezoekers kreeg. En dat terwijl ik de afgelopen jaren ook zeker ruim twee jaar niet actief was. Iets met een zwangerschap waarin ik alleen nog maar AVG’s en zure matten lustte, vervolgens een baby had die ‘s nachts slapen zwaar overrated vond en dat ook nog in combinatie met een drukke baan. Ik had er gewoon geen puf meer voor. Het ging zelfs zover dat ik vorig jaar zomer bijna de stekker uit mijn site had getrokken.

Maarrr aangezien ik zelf de trouwste bezoeker van mijn site ben (ik google mezelf als ik een recept van mezelf ga koken haha), heb ik dat toch maar niet gedaan. Daarnaast zag ik in de statistieken dat de website ook nog regelmatig bezocht werd, ondanks dat er nauwelijks iets nieuws online kwam. Zonde om dat dan op te geven!

Ik liet de site maar even voor wat het was en ineens kreeg ik afgelopen herfst mijn kook- en bakmojo terug. Hoppa: Bakmuts was back! Ik ging maar weer eens wat doen met Instagram, stofte WordPress af en dook de keuken weer in. Heerlijk om weer iets voor mezelf te hebben en om het met jullie te kunnen delen. Hoewel er her en der wat advertenties en affiliatelinkjes staan op de site staan, blijft het voor mij een hobby. Mocht ik er de kosten van het onderhoud van de website uithalen, dan zou dat mooi zijn. (Maar ik geloof niet dat al die linkjes op dit moment veel doen haha.)

Goed dat was een lang verhaal. Ik sluit af met een paar van mijn favoriete recepten van dit moment. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, maak dan zeker een van deze gerechten of baksels!

Couscoussalade

Een heerlijk frisse salade met komkommer, tomaat, olijven en feta. Ik maak hem vaak voor bij de lunch. Zeker nu het weer mooier weer wordt, is dit een fijne afwisseling van de boterham.

Couscoussalade met tomaat, komkommer, olijven, ui en feta recept van Bakmuts
Roti met (vega)kip

I love roti met kip! Ik probeer alleen wat minder kip te eten en daarom maak ik het tegenwoordig wat vaker met vegakipstukjes. Ik weet dat er mensen zijn die nu waarschijnlijk uit woede mijn website wegklikken, maar ik vind het een dikke prima! Nu nog leren om zelf roti’s te maken. Eerste poging zit erop, maar dat kon beter!

Roti met kip recept bakmuts
Knapperige koekjes

Tsja ik heb tenslotte kinderen en die eten graag koekjes. Nu is koekjes bakken met kinderen eigenlijk niet mijn hobby. De hele keuken is een bende, het deeg smelt door de warme handjes en als je niet oplet eten ze intussen ook nog al het koekjesdeeg op. Nee ik word er niet blij van. Maar ik bak wel graag koekjes en deze zijn – vind ik – toevallig heel lekker. (Tegenwoordig gaan we met de kinderen maar aan de slag met brooddeeg, werkt veel beter 😉 )

knapperige koekjes recept bakmuts
Basisrecept voor tomatensaus

Dit recept staat minstens één keer per weer op het menu. Ik eet het als pastasaus, als basis in de lasagna, op een pizza. Verzin het maar. Erg lekker ook met een flinke lepel rode pesto erdoor. Ik zal hier ook eens nieuwe foto’s van maken, want deze zijn echt heul oud haha.

Luchtige wolkencake

En dan last but not least: het recept voor wolkencake! Het is al zeker twee jaar het meest populaire en meestbezochte recept op mijn website. Heel simpel, heel lekker (en heel eerlijk: ik snap nog steeds niet hoe dit zo’n ongelofelijk populair recept heeft kunnen worden!) Ik maakte hem voor vandaag nog een keer – het is tenslotte toch een klein feestje. (Die gekke spikkels in de taart is trouwens eetbare confetti die ik door het beslag had gedaan. Ik wist niet dat dat er zo gek uit ging zien aan de buitenkant van de cake haha.)

Fijn weekend allemaal! Ik neem nog een stuk cake 😉

Hoera Bakmuts 6 jaar!