Knakworstenkrans

Knakworstenkrans recept van Bakmuts

Ik maakte vorig jaar met kerst deze leuke krans van knakworstjes en bladerdeeg. Simpel om te maken en het ziet er leuk uit op tafel. Nu zullen we dit jaar helaas niet met een grote groep thuis eten kunnen delen, maar ik weet zeker dat met de mensen met wie je wel kunt afspreken – al is het jouw eigen gezin – ook blij worden van deze krans. Ben je vegetariër? Ren dan niet gillend weg, want ik denk dat je dit ook best kunt maken met vegetarische knakworstjes (ik zal het een keer uittesten!)

Ik had dit recept vorig jaar al helemaal klaarstaan, maarja Kerst was al voorbij en wie gaat er midden januari nu een knakworstenkrans maken? Alhoewel, met een verjaardag is het misschien wel leuk om als borrelhapje te serveren natuurlijk! (Als we ooit weer een gezellige kringverjaardag mogen organiseren natuurlijk ;-))

Goed, op naar het recept (hoewel het meer een werkwijze is dan een recept natuurlijk).

Knakworstenkrans recept van Bakmuts
Knakworstenkrans
Ingrediënten

– 5 plakjes bladerdeeg
– 10 knakworstjes
– 1 ei
– sesamzaad (optioneel)

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in vieren. Je hebt nu in totaal 20 vierkantjes. Snijd alle worstjes precies in het midden (niet in de lengte) door, zodat je 20 half worstjes hebt.

Bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Hier ga je de krans op maken.

Pak een vierkantje en leg deze als een ruit voor je. Leg het worstje op het bladerdeeg met de snijkant naar beneden. Pak nu het worstje in door eerst rechts het flapje bladerdeeg om te slaan en daarna links het flapje om te slaan. Je kunt natuurlijk ook met links beginnen, maar het mooiste resultaat krijg je als je steeds met dezelfde kant begint. (Ik vond het trouwens net baby’s die ik aan het inpakken was haha.) Leg dit op de bakplaat.

Herhaal de voorgaande stap met alle worstjes en plakjes bladerdeeg en leg ze in een kransvorm op de bakplaat.

Kluts het eitje met een vork of garde en smeer de krans goed in met het ei. Je kunt de krans nu even in de koelkast zetten, zodat het bladerdeeg weer goed koel wordt. (Ongeveer een half uur. Langer kan ook, maar ik zou de krans wel dezelfde dag afbakken.) Je kunt deze stap ook overslaan.

Als de krans uit de koelkast komt, smeer dan nog een keer een laagje ei eroverheen. (Misschien een onnodige toevoeging, maar als de krans in de koelkast staat, zet het kommetje met ei er dan ook even bij.) Bestrooi vervolgens met sesamzaadjes.

Bak de krans in ongeveer 20-25 minuten af in het midden van de oven die je hebt voorverwarmd op 200 graden. Hou de krans even in de gaten tegen het einde van de baktijd. Als de krans mooi goudgeel is, dan is deze klaar.

Serveer warm met wat mosterd.

Knakworstenkrans recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Knakworstenkrans recept van Bakmuts