Pastasalade caprese

pastasalade-caprese_header

Aangezien de herfst nog niet echt is begonnen, gezien het mooie weer, vind ik dat dit recept best wel nog kan zo eind september. Ik maakte een simpele pastasalade met mozzarella, tomaten en pesto. Simpel, lekker en snel klaar. Eventueel kun je de pesto ook zelf maken (lees hier bijvoorbeeld mijn recept voor eigengemaakte pesto).

Wij aten de salade als maaltijdsalade, maar hij doet het ook prima op een buffet of tijdens een avondje barbecueën.

pastasalade-caprese_4
Pastasalade caprese
Ingrediënten

Voor 4 personen

– 300 gram gedroogde (volkoren) penne/fusili of andere pasta
– 400 gram cherrytomaten
– 2 bollen mozzarella
– 1 zak rucola (ongeveer 75 gram)
– 4 eetlepels pesto
– peper en zout naar smaak
– optioneel: 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

pastasalade-caprese
Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water gaar. Giet af en doe evt. een klein beetje (olijf)olie door de pasta tegen het plakken. Laat de pasta nu afkoelen tot deze lauw tot koud is.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en snijd de cherrytomaten door de helft. Meng de mozzarella en cherrytomaten door de pasta. Meng vervolgens de rucola erdoor en breng op smaak met de pesto, peper en zout. Eventueel kun je wat meer pesto toevoegen als je de smaak niet sterk genoeg vindt.

Niet op de foto, maar wel erg lekker: serveer de pastasalade eventueel met wat geroosterde pijnboompitten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met wat zout totdat ze goudbruin zijn.

Eet de salade koud.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

pastasalade-caprese_5

Bewaren

Bewaren

Bewaren