Pittige tomatensalade

Pittige tomatensalade als bijgerecht bij de barbecue - recept van Bakmuts

Het wordt binnenkort weer heerlijk weer om te gaan barbecueën. Als het eenmaal zover is, vind ik het altijd zo leuk om me uit te sloven in de keuken en nieuwe recepten te proberen. Lekkere salades, homemade kruidenboter op een stokbroodje. Ja hoor, ik hou ervan! Mijn nieuwste succes is deze pittige tomatensalade. Flink wat pit door de pepers én de chilipoeder en het smaakt echt fantastisch bij rundvlees, kip of falafel. Super makkelijk om te maken. Helaas hebben wij afgelopen najaar onze barbecue verkocht (te groot, te veel schoonmaakwerk), dus dit jaar slaan we even over, maar als het eenmaal weer zover is, wordt dit een van de recepten die dan weer op tafel staat.

Ook goed om te weten: als je de salade een paar uur van tevoren klaarmaakt, kunnen de smaken lekker intrekken. Voor een iets minder pittige variant, kun je de peper ook weglaten trouwens.

Pittige tomatensalade als bijgerecht bij de barbecue - recept van Bakmuts




Pittige tomatensalade

Ingrediënten

– 2 tomaten
– 1 ui
– 1 groene peper
– 1 theelepel gedroogde peterselie (of gebruik verse; die had ik zelf niet in huis)
– 1/2 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)
– ongeveer 1 theelepel citroensap
– zout en peper

Bereiding

Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes (ongeveer 0,5 cm). Het vruchtvlees moet er in blijven zitten.

Snipper de ui en snijd de peper fijn (en wrijf daarna niet in je ogen ;-)). Meng met de tomaten.

Breng de groenten op smaak met peper, zout, chilipoeder en citroensap. Laat de salade nu minstens een uur staan. Roer vlak voor het serveren even door.

Serveer bij rundvlees, kip of falafel.

Pittige tomatensalade als bijgerecht bij de barbecue - recept van Bakmuts





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pittige tomatensalade als bijgerecht bij de barbecue - recept van Bakmuts