Saucijzenkrans

Saucijzenkrans met gehakt en bladerdeeg recept van Bakmuts

Ik ben dus dol op borrelhapjes. Het liefst iets wat je kunt delen met anderen. Dit recept voor saucijzenbroodjes met gehakt leent zich uitstekend voor een saucijzenkrans die je fijn kunt delen met anderen. (Op dit moment wel op anderhalve meter afstand en met gesteriliseerde handen, maar je snapt mijn punt ;-)) Een simpel recept van op smaak gebracht gehakt (met wat Italiaanse invloeden) en bladerdeeg.

Het recept maakte ik in het kader van de swiepswoepswap (georganiseerd door Mandy van Mandyandmore). Ik werd gekoppeld aan de Lisanne van de site Bakken met Lisanne. Op haar site kwam ik de saucijzenbroodjes met een Italiaanse twist tegen. Supersimpel en hartstikke lekker! Ik deed een paar kleine aanpassingen en oké de vorm is wel echt heel anders, dat geef ik toe 😉 Ook leuk: de vorige ronde swoepte Lisanne een recept van mij!

Ik zou zeggen ga lekker aan de slag met deze saucijzenkrans of maak er net als Lisanne heerlijke saucijzenbroodjes van.

Saucijzenkrans met gehakt en bladerdeeg recept van Bakmuts




Saucijzenkrans met gehakt en bladerdeeg
Ingrediënten

Voor 1 kleine krans met ongeveer 12 stukjes (verdubbel hoeveelheden voor een grotere)

– 150 gram rundergehakt
– 1 flinke eetlepel ketchup
– 1 eetlepel Dijonmosterd
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 1/2 theelepel chilipoeder (naar smaak)
– zout en peper
– 1 ei
– 3 plakken bladerdeeg
– een beetje bloem voor het uitrollen van het bladerdeeg

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Meng in de tussentijd het gehakt met de ketchup, mosterd, Italiaanse kruiden, chilipoeder en breng verder op smaak met wat zout en peper. Kneed alles goed door.

Snijd de plakjes bladerdeeg in de lengte door. Je hebt nu zes rechthoekige plakjes bladerdeeg. Leg drie van die rechthoekige plakjes op elkaar en rol uit tot een lap van ongeveer 10×25 centimeter. Gebruik wat bloem tegen het plakken van het deeg op het aanrecht.

Pak de helft van het gehakt en maak er een soort worst van. Leg de worst aan één kant van het deeg (links of rechts). Probeer de worst voorzichtig zo te kneden dat hij over de hele lengte past. Rol vanaf de kant waar het gehakt ligt het deeg om het gehakt. Leg de de worst – met de naad naar beneden – op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit is de ene helft van de worst. Leg nu de resterende drie plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol opnieuw uit en herhaal de stappen hierboven met het gehakt.

Saucijzenkrans met gehakt en bladerdeeg recept van Bakmuts

Vorm een krans en kneed de naden tussen de twee worsten aan elkaar. Snijd nu de krans in tot iets meer dan de helft van het deeg tot je ongeveer 12 stukjes. Om gelijkmatige stukjes te maken heb ik eerst boven en onder (12 uur en 6 uur) een inkeping gemaakt. Vervolgens links en rechts (9 uur en 3 uur) en daarna de kwarten weer in twee stukjes gesneden. (Wie het nu nog snapt, gaat door voor de koelkast!)

Kluts het ei in een kommetje en smeer met een kwastje (of met je handen bij gebrek aan een kwastje) het ei over de krans. Je houdt waarschijnlijk wat ei over. (En als je ook nog bladerdeeg over hebt, waarom maak je dan ook niet gelijk een paar lekkere bladerdeegstengels?)

Optioneel: zet de krans nog even een half uur in de koelkast zodat het deeg weer wat kouder kan worden. Dit hoeft niet als je er het geduld niet voor hebt. Bak de krans in het midden van de oven af op 200 graden conventioneel. Na ongeveer 25 minuten is de krans klaar, maar hou vooral de laatste minuten de oven even in de gaten. Voor je het weet is het verbrand (been there..)





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Saucijzenkrans met gehakt en bladerdeeg recept van Bakmuts