Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus- recept van Bakmuts

Ik wil even een oud recept van mij opnieuw in de spotlight zetten, namelijk die van de zelfgemaakte tomatensaus. Ik werk hem opnieuw uit en laat jullie zien hoe wij de tomatensaus eigenlijk standaard verwerken: in de pasta (in dit geval spaghetti)! De saus is ook op vele andere manieren te verwerken, bijvoorbeeld in een lasagne. Voeg er extra groenten aan toe (zoals paprika, courgette, wortel) of proteïne (kip, gehakt of vegavervangers zoals vegetarische balletjes). In mijn post ‘basisrecept voor tomatensaus’ geef ik nog meer tips voor de toepassing van de saus in andere recepten.





Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus- recept van Bakmuts

Spaghetti met tomatensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 2 uien (gesnipperd)
– 2 tot 3 teentjes knoflook (geperst)
– 500 gram tomaten – in blokjes gesneden
– 1 pak gezeefde tomaten (500 ml)
– peper en zout
– 2 theelepels (gedroogde) kruiden: Italiaanse kruiden, basilicum of oregano
– 2 theelepels groene of rode pesto
– 300 à 400 gram spaghetti (75 à 100 gram per persoon)

Bereiding

Snipper de uien en pel de teentjes knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een (hapjes)pan. Zodra de olie goed heet is, voeg je de gesnipperde ui toe. Let op dat daarbij niet je ui verbrandt. Voeg de knoflook toe en laat even bakken.

Ondertussen kun je de tomaten in blokjes snijden en dit toevoegen aan de ui en de knoflook. Laat de tomaten een minuut of vijf meebakken en voeg 500 ml. gezeefde tomaten (passata) over de groenten. Roer alles goed door en voeg de kruiden toe, breng op smaak met peper en zout. Tot slot roer je twee theelepels pesto door de saus. Het geheel laat je nog zo’n 10 – 15 minuten op een laag vuur pruttelen en dan is je tomatensaus klaar!

Kook intussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Ik kook de spaghetti in flink gezouten water. Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus (dat doe ik) of serveer de spaghetti en de saus apart. Bestrooi de pasta eventueel met Parmezaanse kaas. Ook lekker met (vega)gehaktballetjes!

Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus- recept van Bakmuts




Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus- recept van Bakmuts