Spinazietaart

Hartige spinazietaart met tomaten en een bodem van wraps - recept van Bakmuts

Ik maakte pas een hartige spinazietaart met tomaten en een bodem van tortilla’s (wraps). Het kwam meer door het feit dat het bladerdeeg op was en het filodeeg over de datum was (fyi: dat ruikt echt heel vies kan ik je vertellen) dat ik naar een alternatief zocht voor een snelle, redelijk gezonde taartbodem. Ik maak nog wel eens dit deeg voor hartige taart maar aangezien ik een minder calorierijke oplossing zocht, probeerde ik een bodem van tortilla’s. En dat werkt verrassend goed! Maak zelf de keuze voor een wrapvariant. Ik had toevallig grote naturelwraps in huis, hoewel ik ook vaak de (kleinere) meergranenversie in huis heb.

De hartige taart is geïnspireerd op deze minispinazietomaathapjes (ook erg lekker) en aangezien ik toch de nodige twists aan het recept had gemaakt, vond ik het wel de moeite waard om een nieuwe versie van het recept uit te werken.

Hartige spinazietaart met tomaten en een bodem van wraps - recept van Bakmuts
Hartige spinazietaart met een bodem van tortilla’s
Ingrediënten

– 500 gram spinazie à la crème (uit de diepvries)
– een handvol snoeptomaten
– 4 eieren
– 2 grote tortilla’s (wraps) (of 3 middelgrote)
– zout en peper naar smaak
– klein beetje olie voor het invetten
– optioneel: geraspte kaas

Extra nodig: een taartvorm van ongeveer 20 cm doorsnede, die ik heb is online niet meer te krijgen maar bijvoorbeeld zoiets, liefst geen springvorm in verband met lekken (of je moet hem inpakken met aluminiumfolie).

Hartige spinazietaart met tomaten en een bodem van wraps - recept van Bakmuts
Bereiding

Laat de spinazie ontdooien (in een pannetje of haal het op tijd uit de vriezer). Kluts de eieren en met met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Als je dat lekker vindt, kun je er ook nog wat geraspte kaas doorheen mengen,

Vet een taartbodem in en verdeel de tortilla’s over de bodem. Snijd eventueel de tortilla’s door om ze beter te kunnen verdelen. Giet het spinaziemengsel op tortilla’s. Snijd de snoeptomaten door en verdeel over de taart.

Bak de hartige taart in het midden van de oven op 180 graden in ongeveer 35-45 minuten gaar. Kijk na zo’n 30 minuten of het ei gestold is. Als dit niet het geval is, bak je de taart nog wat langer. Heb je een grotere taartvorm dan 20 cm, dan is de taart waarschijnlijk eerder gaar.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Hartige spinazietaart met tomaten en een bodem van wraps - recept van Bakmuts