Mediterrane vispakketjes van de bbq

Vispakket_header_3467

Vroeger vond ik barbecueën totaal niet interessant. Met name het feit dat het altijd maar hetzelfde was, veel vlees en weinig groenten, sprak me totaal niet aan. Mijn doel is dan ook om wat meer gevarieerde en alternatieve recepten te plaatsen om ook jullie te inspireren om weer een wat anders te maken. Laatst had ik mijn primeur met deze vispakketjes eerder maakte ik zelf ook al barbecuesaus, de gemarineerde champignons die ik eerder op dit blog plaatste en groentepakketjes met kaas op de barbecue.

Mediterrane vispakketjes van de bbq

Ingrediënten
Voor 8 vispakketjes

– 4 pangasiusfilets (1 diepvrieszak, ontdooid)
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 3 tomaten
– 1 rode paprika
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– groene pesto (genoeg voor 8 theelepels)
– 6 eetlepels zwarte olijven, ontpit
– zout en peper naar smaak
– olijf- of zonnebloemolie

Extra: 8 stukken aluminiumfolie van ongeveer 30 centimeter breed
Vispakket_5_3588Bereiding
Als je bevroren pangasiusfilet gebruikt, laat deze dan ruim voor gebruik ontdooien. Snijd de filets in tweeën en leg opzij. Snijd alle groenten behalve de olijven in blokjes. Doe ze in een kom en meng 2 theelepels Italiaanse kruiden, peper en zout door de groenten. Snijd de olijven in plakjes.

Pak een stuk aluminiumfolie (+/- 30 centimeter breed) en schep ongeveer drie flinke eetlepels van het groentemengsel op het folie. Leg vervolgens een stuk vis op de groenten. Bestrijk de vis met een theelepel groene pesto en verdeel wat van de plakjes olijven hier bovenop. Sprenkel een klein beetje olie over de vis (tegen het plakken). Vouw de langste zijden naar het midden van het pakketje en rol daarna de twee andere zijden richting het midden. Doe dit met alle pakketjes.
Vispakket_3_3468
Steek de barbecue aan (of laat je man dit doen, ha!) en zodra deze heet is, leg je de pakketjes op de barbecue. De vis moet in ongeveer 20-25 gaar stomen. Serveer met stokbrood of witte rijst. (Of gewoon als onderdeel van de barbecue met allerlei andere lekkere hapjes.)

Alternatief: is het nu geen barbecueweer of wil/kun je niet barbecueën? Maak de pakketjes dan klaar in de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht) en stoom de visjes in 15 minuten gaar in de oven.

Het bovenstaande recept is gebaseerd op de vispakketjes uit de Allerhande
Vispakket_4_3534