Wraps met kip in bbq-saus

Pita's of tortilla's met (restjes) kip in barbecuesaus

Vandaag heb ik een simpel maar o zo lekker kiprecept voor jullie. Ultiem comfortfood zonder al te veel moeite: kip in barbecuesaus op een wrap/tortilla of in een pita. Ik maakte dit gerecht van restjes kip die we nog over hadden. Als je dit niet in huis hebt, bak dan eerst wat kipfilet of kippendij (bestrooid met peper en zout) en ga dan verder met het recept. Je kunt dit recept ook prima met vegetarische kipstukjes kunt maken!

Pita's of tortilla's met (restjes) kip in barbecuesaus
Wraps/tortilla’s of pita’s met (restjes) kip in barbecuesaus
Ingrediënten

Voor 2 personen (verdubbel als je meer eters hebt)

– 250 gram restjes kip (in kleine stukjes gesneden); bijvoorbeeld van vleugels of poten
– 1 grote ui (of 2 kleintjes)
– 50 ml passata/gezeefde tomaten
– 2 à 3 eetlepels barbecuesaus (vervang eventueel door zelfgemaakte)
– 4 wraps/tortilla’s of pita’s
– rauwkost en sla voor erbij (ik heb meestal tomaat, komkommer en rode ui)

Pita's of tortilla's met (restjes) kip in barbecuesaus
Bereiding

Snijd de ui fijn en bak met wat olie glazig in de pan. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg de restjes kip toe aan de ui, samen met de passata en de barbecuesaus. Laat warm worden. Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout (als je al gekruide kip hebt gebruikt, dan hoeft dit waarschijnlijk niet).

Bereid de pita’s of tortilla’s voor zoals op de verpakking staat aangegeven (of maak ze zelf; zie hier mijn recept voor pita’s en hier mijn recept voor tortilla’s)’. Snijd de tomaat, komkommer, rode ui, paprika of wat je maar lekker vindt. Verdeel vervolgens de rauwkost en kip over de pita’s of tortilla’s.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pita's of tortilla's met (restjes) kip in barbecuesaus