Witte chocoladekoeken

Recept voor witte chocoladekoeken van Bakmuts

Ik had laatst zo’n zin in koeken en we hadden niks in huis. Dan maar zelf bakken! Ik zocht op internet en vond op de website van bbcgoodfood een recept voor ‘gooey white chocolate cookies’. Grote, zachte koeken vol met witte chocola. Daar was ik naar op zoek en dat is precies wat dit recept biedt! Ze zijn snel te maken en ontzettend lekker.

De koeken lopen – doordat het deeg niet wordt gerust – enorm uit. Hou daar rekening mee bij het bakken. Je krijgt er wel ontzettend lekkere grote koeken van! 🙂

Recept voor witte chocoladekoeken van Bakmuts
Witte chocoladekoeken
Ingrediënten

Voor ongeveer 14 koeken

– 125 gram zachte roomboter (kamertemperatuur)
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 125 gram fijne kristalsuiker
– 1 ei
– 225 gram zelfrijzend bakmeel (te vervangen door gewone bloem met 1 theelepel bakpoeder)
– snufje zout
– 1 theelepel vanille-extract of -essence
– 200 gram witte chocola (in kleine blokjes gesneden of gebruik chocoladedruppels)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de twee soorten suiker samen met de boter tot een botercrème. Voeg het ei toe en mix nog even door. Voeg vervolgens de vanille toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het zou toe. Meng nu beetje bij beetje de bloem door het mengsel. Ik doe meestal een hele volle eetlepel per keer en mix in de tussentijd rustig door. (Nu heb ik wel een keukenmachine waardoor ik niet meerdere dingen tegelijk hoeft vast te houden.)

Meng tot slot de witte chocoladeblokjes of -druppels door het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met behulp van 2 eetlepels of een ijsschep bolletjes deeg. Ik bak er maximaal 6-7 tegelijk op de bakplaat in verband met het enorme uitlopen van de koeken. (Dit kun je voorkomen door het deeg minstens een halve dag te laten rusten in de koelkast, maar zonder rusten smaken ze ook prima.)

Bak de koeken 14 minuten. Laat eerst even afkoelen voordat je de koeken van de bakplaat haalt. (Als je maar één bakplaat hebt, kun je het bakpapier voorzichtig met koeken en al van de bakplaat halen. Dan kun je de volgende batch koeken gaan bakken.) Het klopt dat de koeken heel zacht zijn als de uit de oven komen. Ze worden vanzelf harder met afkoelen.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Recept voor witte chocoladekoeken van Bakmuts