Zoetzure komkommersalade

Zoetzure komkommersalade recept bakmuts

De afgelopen weken hebben we regelmatig buiten de deur gegeten of thuis eten laten brengen. Tot twee keer toe at ik daarbij een zoetzure salade. De ene keer de variant met komkommer bij de Chinees en de andere keer een zoetzure salade met rode ui bij de roti. Ik bedacht me dat ik dat ook graag eens zelf wilde maken en na wat rondspeuren op internet kwam ik erachter dat dit echt heel makkelijk is. Het is een kwestie van groenten (komkommer en ui) snijden en deze marineren in een dressing van azijn, suiker en zout. Simpel, snel en heerlijk!

Zoetzure komkommersalade recept bakmuts
Zoetzure komkommersalade
Ingrediënten

Bijgerecht voor 2-3 personen

– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 50 ml. witte wijnazijn
– 1 eetlepel suiker
– ½ theelepel zout

Bereiding

Verwarm in een pannetje de suiker, het zout en de azijn totdat de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Haal de dressing van het fornuis en zet even opzij.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en de rode ui in kleine blokjes of halve ringen. Giet de dressing over de groenten en laat minimaal een half uur intrekken. Serveer als bijgerecht of doe een beetje van de salade op een broodje oude kaas als lunch.

Variatietip: voeg wat fijngesneden rode peper toe voor wat meer pit in het gerecht.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zoetzure komkommersalade recept bakmuts