Aardbeienyoghurtijs

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts

Vandaag heb ik voor jullie – in het kader van de ijsweek op deze site – een recept voor yoghurtijs. Aardbeienyoghurtijs welteverstaan! Heerlijk smeuïg ijs waar je maar weinig voor nodig hebt om het te maken. Het ijs krijgt een mooie roze kleur en is gezonder dan ijs op basis van slagroom en eieren. Dus mocht je nog een bakje aardbeien thuis hebben liggen, ga dan snel dit ijs maken!

Wilde je nog even de basisbeginselen lezen van ijs maken? Kijk dan even hier.

Aardbeienyoghurtijs
Voor ongeveer 650 ml. ijs

Nodig
– 300 ml. volle yoghurt
– 300 gram verse aardbeien
– 100 gram suiker
yoghurtijs met aardbeien recept bakmutsBereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukken. Doe de aardbeien in een keukenmachine en pureer ze tot een redelijk gladde massa. Roer de suiker en de yoghurt door de puree. Als je het ijs met de ijsmachine gaat maken, laat het mengsel dan afkoelen in de koelkast. (Hoeft niet als de aardbeien al uit de koelkast kwamen. Het mengsel moet in ieder geval zo koud mogelijk zijn voor de ijsmachine).

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts

Maak er yoghurtijs van in de ijsmachine of met de hand door het ijs in een plastic bak te scheppen, in de vriezer te zetten en gedurende drie uur ieder half uur het ijs door te roeren met een handmixer, garde of vork. (Lees in dit artikel uitgebreider hoe je ijs met de hand maakt.)

Serveer in bolletjes op een hoorntje of gewoon in een bakje. Extra lekker: verkruimel er wat koekjes overheen, heerlijk!

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts