Aardbeienyoghurtijs

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts

Vandaag heb ik voor jullie een recept voor yoghurtijs. Aardbeienyoghurtijs welteverstaan! Heerlijk smeuïg ijs waar je maar weinig voor nodig hebt om het te maken. Het ijs krijgt een mooie roze kleur en is gezonder dan ijs op basis van slagroom en eieren. Dus mocht je nog een bakje aardbeien thuis hebben liggen, ga dan snel dit ijs maken! Een heerlijk fris en smeuïg ijsje gemaakt van yoghurt en aardbeien. Het is het handigst om dit ijs te maken met een ijsmachine, maar zonder kan het ook (kost je wel wat meer werk). Wilde je nog even de basisbeginselen lezen van ijs maken? Kijk dan even hier.

Verder nog een tip: laat het niet te lang in de vriezer liggen, want dan heeft het ijs de neiging om heel hard te worden, Het is dan uiteraard nog wel eetbaar, maar je moet het ruim van tevoren uit de vriezer halen, wil je het een beetje fatsoenlijk kunnen eten.

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts
Aardbeienyoghurtijs

Voor ongeveer 650 ml. ijs

Ingrediënten

– 300 ml. volle yoghurt
– 300 gram verse aardbeien*
– 100 gram suiker
– Verder nodig: een ijsmachine (helaas is de mijne niet meer te koop, maar deze lijkt er heel erg op)

* Het zou ook kunnen met diepvriesaardbeien maar persoonlijk vind ik die nooit zo lekker, dus ik gebruik altijd verse.

Bereiding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukken. Doe de aardbeien in een keukenmachine en pureer ze tot een redelijk gladde massa. Roer de suiker en de yoghurt door de puree. Als je het ijs met de ijsmachine gaat maken, laat het mengsel dan afkoelen in de koelkast. (Hoeft niet als de aardbeien al uit de koelkast kwamen. Het mengsel moet in ieder geval zo koud mogelijk zijn voor de ijsmachine).

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts

Maak er yoghurtijs van in de ijsmachine of met de hand door het ijs in een plastic bak te scheppen, in de vriezer te zetten en gedurende drie uur ieder half uur het ijs door te roeren met een handmixer, garde of vork. (Lees in dit artikel uitgebreider hoe je ijs met de hand maakt.)

Serveer in bolletjes op een hoorntje of gewoon in een bakje. Extra lekker: verkruimel er wat koekjes overheen, heerlijk! Je kunt het ijs ook bewaren in de vriezer, maar let op: het kan dan erg hard worden. Haal het ijs op tijd uit de vriezer en laat op temperatuur komen voordat je het gaat eten (/kunt scheppen).

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

yoghurtijs met aardbeien recept bakmuts