Bosvruchtenmilkshake

Gezonde bosvruchtenmilkshake (vegan) - recept van Bakmuts

Een heerlijke bosvruchtenmilkshake met een prachtige kleur die ook nog eens gezond is, wie wil dat nu niet? Ik maak hem graag na het sporten en voeg er dan nog een scoop eiwitpoeder door. Superlekker! Met maar een paar ingrediënten heb je een prachtige paarse shake mét de nodige vitamientjes. Het recept is heel makkelijk. Je hebt alleen wel een blender nodig. En uiteraard kun je het eiwitpoeder weglaten of eventueel iets anders toevoegen (suiker of zoetstof) om het wat zoeter te krijgen.

Gezonde bosvruchtenmilkshake (vegan) - recept van Bakmuts

Bosvruchtenmilkshake (een gezonde variant)

Voor 1 flinke portie (+/-400 ml)

Ingrediënten

– ongeveer 100 gram bosvruchten (gemengd rood fruit) uit de vriezer
– een halve bevroren banaan (snijd een banaan in plakjes, doe het in een bakje en vries bijv. de avond van tevoren in)
– 250 ml amandelmelk (of andere melk die jij lekker vindt)
– suiker / zoetstof / een scoop eiwitpoeder

Bereiding

Zet de blender klaar en doe het bevroren fruit in de blender. Voeg de melk en de suiker/de zoetstof/het eiwitpoeder (doorhalen wat niet van toepassing is 🙂 ) toe en pureer in de blender tot een gladde shake. Heeft de blender moeite met de shake? Roer dan tussendoor -zet je blender dan wel even uit he- en mix dan verder. Blijft het te dik, dan kun je nog wat melk of water toevoegen.

Serveer gelijk.

Gezonde bosvruchtenmilkshake (vegan) - recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Gezonde bosvruchtenmilkshake (vegan) - recept van Bakmuts