Piña colada smoothie

Pina colada smoothie met ananas en kokos recept bakmuts

In verband met de verhuizing was ik de voorraadkast en koelkast alvast een beetje aan het opruimen (lees: leeg eten) en toen kwam ik een blik met ananas tegen. Op zich al vreemd, want dat koop ik nooit, maar goed. Ik zag dat het al iets over de datum was, maar ooit heb ik een documentaire gezien waarin werd verteld dat je blikvoer jarenlang kunt bewaren dus ik maakte me niet druk. Gezien het prachtige weer buiten en het feit dat ik nog een restantje kokosmelk in de koelkast had staan, kreeg ik weer dat zomerse gevoel over me heen en bedacht ik me dat ik van deze ingrediënten een heerlijke smoothie kon maken. In de kast stond ook nog een grote fles kokossiroop die toch net even dat extra smaakje kokos toevoegt. Ik deed alles in de blender en klaar! Het is een dikke drank waardoor ik het geen mocktail wilde noemen, maar wel superlekker!

Drink de smoothie op een hete dag om je weer even op de Cariben te wanen (niet dat ik daar ooit bent geweest, maar goed je snapt het: eilandje, palmbomen, wit zandstrand, zoiets). De kokossiroop kocht ik ooit bij een slijterij van het merk Monin – die overigens een waanzinnige collectie aan siroopsmaakjes hebben. Mocht je geen kokossiroop kunnen vinden – hoewel het online wel goed te vinden is; de flessen zijn wel redelijk prijzig maar het is lang houdbaar – dan kun je het vervangen door kokoslikeur. Dan is het alleen geen smoothie meer, maar een cocktail en zou ik het ook niet als onderdeel van je ontbijt nuttigen 😉

Pina colada smoothie met ananas en kokos recept bakmuts


Piña colada smoothie
Ingrediënten

Voor 750 ml (3 glazen)

– 250 ml kokosmelk
– 4 eetlepels kokossiroop (of vervang door kokoslikeur)
– 1 blik ananas in stukjes (sap + vruchten)
OF vervang de ananas uit blik door:
– 350 gram verse ananas in stukjes gesneden
– 150 ml ananassap (uit een pak)

Pina colada smoothie met ananas en kokos recept bakmuts
Bereiding

Als je een blik ananas gebruikt: giet het sap uit het blik over in een bakje of glas en zet opzij. Pak de blender of keukenmachine uit de kast. Voeg daar de stukjes ananas, de kokossiroop of likeur en de kokosmelk aan toe. Zet de blender of keukenmachine aan en blend/hak net zo lang totdat je een redelijke gladde massa hebt. Schenk het ananassap uit het blik of uit het pak erbij en blend nog een keer goed.

Laat het mengsel nog even afkoelen in de koelkast (of zet het fruit en de kokosmelk van tevoren in de koelkast voordat je aan deze smoothie begint.) Giet in leuke glaasjes en klaar!

De smoothie is (afgedekt) in de koelkast nog zo’n twee dagen houdbaar. Roer het nog wel even goed door voordat je het gaat drinken. Kokosmelk heeft namelijk de neiging om te splitsen als het koud wordt.

r>


Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pina colada smoothie met ananas en kokos recept bakmuts