Broodpudding met appel en kaneel

Broodpudding met appel en kaneel recept van Bakmuts

Voor wie mij een beetje volgt, had misschien al wel door dat ik de laatste tijd wat meer verspillingsvrije recepten uitprobeer. Wij hebben bijvoorbeeld altijd veel brood over (kontjes/kapjes). Ik probeer er zelf tosti’s van te maken, maar vaak belandt het helaas toch in de kliko. Nu zag ik de laatste tijd steeds vaker recepten voor broodpudding voorbij komen. Gefascineerd door dit fenomeen (het leek mij niet echt lekker) ben ik dit een keer gaan maken. Gecombineerd met een oude appel en wat kaneel, bleek dit toch wel een schot in de roos. Zeker met een bolletje vanille-ijs erbij!

Een lekker recept waarbij je ook nog een beetje aan het milieu denkt. Ik heb wat verschillende recepten bekeken en hier heb ik uiteindelijk zelf een broodpuddingrecept op bedacht.

Broodpudding met appel en kaneel recept van Bakmuts
Broodpudding met appel en kaneel

Voor één broodpudding uit een vorm van 20 cm doorsnede

Ingrediënten

– 300 ml melk (ik had halfvolle)
– 3 eieren
– 50 gram roomboter
– 1 theelepel vanille-extract
– 50 gram fijne kristalsuiker + extra om te bestrooien
– 350 gram oud brood
– 1 kleine appel
– 1 theelepel kaneel

Bereiding

Snijd het brood in blokjes. Snijd ook de appel in kleine blokjes en schep om met de kaneel. Meng de appel en het brood in een kom.

Nu gaan we een soort custard maken. Verwarm de melk in een pannetje samen met de boter, suiker en vanille. De suiker moet oplossen in de melk, maar laat de melk niet koken. Klop de eieren in een kommetje los. Giet het melkmengsel in een dunne straal bij de eieren en klop intussen flink door met een garde.

Giet de custard over het appel- en broodmengsel en laat even staan (zo’n 5 minuten), zodat de custard goed in het brood kan trekken. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm (20 cm doorsnede) en druk goed aan. Bestrooi de pudding met nog wat suiker.

Bak de broodpudding in 25 minuten af op 180 graden conventioneel. Serveer lauwwarm of koud, bij voorkeur met een bol vanille-ijs 😉

Broodpudding met appel en kaneel recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Broodpudding met appel en kaneel recept van Bakmuts