Chocoladepretzels

Pretzels gedipt in chocola - recept van Bakmuts

Zoute pretzels gedipt in chocoladeganache: echt, dit is zo lekker! De combinatie van zout met chocola doet het echt heel goed. De pretzels – van die kleintjes – kocht ik kant-en-klaar, vervolgens maakte ik een ganache en gebruikte dit voor de pretzels in te dippen. Ik deed ze voor de helft in de chocola, maar je kunt ze natuurlijk ook volledig onderdompelen. Laat de chocola vervolgens een aantal uren uitharden en klaar is deze heerlijke snack!

Let op: ik maak in dit recept een grote hoeveelheid ganache. Je kunt het recept ook halveren, maar hou er rekening mee dat je genoeg moet hebben om de pretzels in de ganache te kunnen dippen. Van het restant ganache kun je bijvoorbeeld chocoladetruffels maken (zie bijvoorbeeld dit recept)

Pretzels gedipt in chocola - recept van Bakmuts

Chocoladepretzels

Ingrediënten

– een doosje kleine zoute pretzels (je kunt ook van die zoute sticks nemen)
– 200 gram pure chocola
– 150 ml slagroom
– 25 gram boter
– extra nodig: een plat bord/een bakplaat en wat bakpapier

Bereiding

We bereiden de ganache au bain marie. Dat betekent dat je een hittebestendige kom nodig hebt en een pannetje waar je deze kom boven kunt hangen. (Ik heb van die RVS kommen van de IKEA.) Je kunt ook twee pannetjes gebruiken. Doe in de pan een laagje water en breng dit aan de kook. Zorg dat het niet heel heftig aan het borrelen is, maar dat het water goed heet blijft. Hang de kom of een kleiner pannetje boven het hete water. (De kom of de pan mag niet in het water hangen.) Voeg de slagroom, de chocola en de boter toe en roer tot alles een egale bruine saus is geworden.

Dip de pretzels in de ganache (volledig of voor de helft, wat je zelf leuk vindt). Je kunt een vork gebruiken bij het dippen. Leg de pretzels daarna op het bakpapier. Ga door tot je alle pretzels met de chocola hebt bedekt en laat het nu uitharden. Als je plek hebt in de koelkast, kun je ze ook daar in leggen hoewel de pretzels daar wel wat zacht van kunnen worden..

Eet de pretzels direct na het uitharden.

Pretzels gedipt in chocola - recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pretzels gedipt in chocola - recept van Bakmuts