Paasrecepten

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat het alweer bijna Pasen is en dat betekent (voor ons): eieren zoeken, gezellig ontbijten of brunchen en de paastakken mooi versieren. In de loop van de jaren heb ik diverse paasrecepten gemaakt en ik deel vandaag mijn 10 lekkerste paasrecepten voor een heerlijk ontbijt of brunch!

1. Paashaasbroodjes

Broodjes in de vorm van een paashaas: hoe leuk is dat! Ze zijn niet heel moeilijk om te maken en het staat ontzettend gezellig op tafel. Het recept voor de paashaasbroodjes vind je hier.

2. Gekleurde eetbare paaseieren

Dit zijn gevulde eieren 2.0 Met kleurstoffen kun je vooraf gekookte eieren in een hysterische (of met minder kleurstof een minder hysterische) kleur ‘verven’. Uiteraard gebruik je hier voedingskleurstoffen voor. Niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. En van het eigeel maak je gewoon een lekkere vulling. Het recept voor de gekleurde paaseieren vind je hier.

3. Hot cross buns

Deze typisch Engelse krentenbroodjes kunnen niet ontbreken op de paasbrunch. Ze zijn te herkennen aan het witte kruis bovenop dat je maakt van een bloempapje dat mee wordt gebakken met de broodjes. Ze hebben wel wat rijstijd, maar het mooie van deze broodjes is wel dat je ze eventueel ook kunt invriezen. Je zou ze dus een week van tevoren kunnen bakken en voor het paasontbijt uit de vriezer kunnen halen. Het recept voor de hot cross buns vind je hier.

Paashaasbroodjes recept van Bakmuts
4. Feeststol

Altijd leuk zo’n recept voor een stol. Met Pasen noemen we het een paasstol en met kerst een kerststol. Ik ben in ieder geval dol op wat voor feeststol dan ook. Zeker als er echte (zelfgemaakte) amandelspijs in zit. Dat is echt mijn favoriet! Het recept voor de feeststol vind je hier.

5. Paashaas cupcakes

Kijk nou wat een cuties! Onze dochter vraagt ieder jaar weer of we deze paashaas cupcakes weer gaan maken. Supermakkelijk om te maken, ook als je geen of weinig ervaring hebt met fondant of marsepein. Volg gewoon de stappen in het recept en een kind kan de was doen. Het recept voor de paashaas cupcakes vind je hier.

6. Paasei koekjes

Heb je geen zin om te freubelen met fondant, dan kun je altijd nog aan de slag met glazuur en smarties. Daarmee maak je namelijk deze geweldige paaseikoekjes. Een uitsteekvorm in de vorm van een ei is handig, maar niet noodzakelijk. In het recept leg ik je uit hoe je zelf koekjes in de vorm van een paasei kunt maken. Ook leuk om met kinderen te doen! (Ik sta alleen niet in voor de eventuele plakkerige chaos in de keuken die gaat ontstaan 😉 ) Het recept voor de paasei koekjes vind je hier.

Zelf paashaas cupcakes maken recept van Bakmuts
7. Scones

Niet perse heel paasachtig, maar wel heel lekker: versgebakken scones. Heerlijk met een klodder slagroom en jam (jaja clotted cream is anders, maar deze barbaar eet er liever opgeklopte slagroom bij.) Het recept voor de zelfgemaakte scones vind je hier.

8. Frambozenbroodjes met amandelspijs

Wil je echt uitpakken dit jaar met de paasbrunch? Bak dan deze frambozenbroodjes met amandelspijs. Heer-lijk! Het recept vind je hier.

9. Zelfgemaakte jam: aardbeienjam of pruimenjam

Lekkere broodjes of scones kunnen wat mij betreft niet zonder jam. En waarom probeer je ook niet een keer zelf jam te maken? Deze aardbeienjam met minder suiker bijvoorbeeld. Of – als je pruimen kunt vinden – deze heerlijke pruimenjam met een vleugje kaneel?

10. Eiersalade

Om toch nog even in het ei-thema te blijven (hoort er toch een beetje bij he), eindig ik met deze heerlijke zelfgemaakt eiersalade. Lekker op een broodje of om als vulling voor gevulde eieren te gebruiken (laat dan het eiwit weg). Het recept voor de eiersalade vind je hier.

Gekleurde eieren recept van Bakmuts