Rode linzensoep

Turkse rode linzensoep met munt recept van Bakmuts

Ik heb weer een heerlijk soeprecept voor jullie in de aanbieding. Dit keer een vegetarische rode linzensoep. Het voordeel van de linzen in de soep is dat het goed vult. Je zult ook zien dat de soep, naarmate deze langer staat, dikker wordt. Ik kreeg een recept voor Turkse rode linzensoep van mijn moeder, die het weer van een collega heeft. Ik heb er weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven (door bijv. de tomatenpuree aan het begin mee te bakken; ik zag later pas dat je dat eigenlijk op het laatst moet toevoegen).

Het recept is genoeg voor een flinke pan vol. Lekker met een stuk brood! (Turks natuurlijk 😉 )

Turkse rode linzensoep met munt recept van Bakmuts
Rode linzensoep
Ingrediënten

– 200 gram rode linzen
– 2 uien
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 3 groentebouillonblokjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 wortels, in stukjes
– 1 eetlepel gedroogde munt
– zwarte peper
– 1,5 liter water
– olie om in te bakken

Bereiding

Snijd eerst alle groenten, mocht je dat nog niet gedaan hebben en zet apart. Verhit wat olie in een pan en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze zacht is (tip: doe de deksel op de pan, laag vuur en roer regelmatig even door). Doe de linzen in een zeef en spoel ze af. Voeg de linzen toe aan de ui. Bak vervolgens de aardappel en de wortel even mee.

Bak de tomatenpuree een minuutje mee en voeg daarna de bouillonblokjes en het water toe. Breng dit aan de kook. Voeg peper en munt toe en laat de soep zachtjes borrelen gedurende zo’n 25 minuten. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Turkse rode linzensoep met munt recept van Bakmuts