Lemon curd

Lemon curd

Deze heerlijk frisse lemon curd maakte ik van de citroenen die ik over had van een ander probeersel. Helaas was dat probeersel nog niet goed genoeg en had ik ook geen puf meer om daarmee te blijven experimenteren. Lemon curd had ik nog nooit eerder gemaakt en het leek mij dus een goede oplossing om op deze manier van de citroenen af te komen.

De lemon curd is erg makkelijk te maken en smaakt heerlijk bij scones, door de yoghurt of in een taart. Mijn idee is om er nog een citroentaart van te maken met een meringuetopping. Mocht deze geslaagd zijn, dan volgt het recept uiteraard op de site!

Zorg er overigens voor dat je de citroenen goed schoon boent voordat je deze gaat raspen of koop biologische citroenen (in verband met de bestrijdingsmiddelen die op de citroenschil zitten).

Lemon curd
Lemon curd
Ingrediënten

Voor ongeveer 200 ml

– 100 ml citroensap (van ongeveer 2 citroenen)
– rasp van 2 citroenen
– 200 gram suiker
– 3 eidooiers
– snufje zout
– 1 tl maïzena
– 100 gram boter

Lemon curd
Bereiding

Doe de drie eigelen in een pannetje en klop ze los met een garde. Voeg daarna de citroensap en -rasp, de suiker en het snufje zout toe. Roer alles goed door en verwarm het mengsel op het vuur. Laat het mengsel vooral niet koken! Zodra het wat heter begint te worden, voeg je een theelepel maïzena toe en roer weer goed door. In principe moet je constant blijven roeren, totdat het mengsel begint in te dikken. Je blijft roeren totdat het mengsel de dikte van vla heeft gekregen. Haal het pannetje daarna van het vuur en voeg de boter toe. Laat het mengsel nu afkoelen. Mijn ervaring is dat het in de koelkast nog verder opstijft, dus je kunt de curd ook een dag van tevoren maken.

De curd is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Lemon curd